Jordmor

Jordmor Sissel Dahl Hansen er å treffe i kommunen annenhver torsdag, og har kontor i helsestasjonens lokaler på Hansnes.

Timebestilling settes opp av legekontoret på telefon: 77748220.

Ved andre spørsmål om jordmortjenesten kan du henvende deg til helsestasjonen på telefon: 90571440 eller 91871404

Hva er jordmortjenesten?

Svangerskapsomsorgen er en del av kommunens forebyggende helsearbeid og skal bidra til å gi deg god helse under svangerskapet.

Alle gravide har rett til svangerskapsomsorg og du kan velge om du vil gå til fastlege og\eller jordmor. Tilbudet er gratis. Barnefar, partner eller annen ledsager er velkommen til å bli med. Ta gjerne kontakt med oss tidlig i svangerskapet for å få viktig informasjon og en tidlig livsstilsamtale. Du kan også ta kontakt for en samtale med jordmor etter at du har født og kommet hjem fra sykehuset.

Du kan lese mer om innholdet i svangerskapskontrollene her:

https://helsenorge.no/gravid/svangerskapskontroller

https://www.helsedirektoratet.no/retningslinjer/svangerskapsomsorgen

Her kan du se bilder og lese om fosterets utvikling og graviditeten, uke for uke:

https://nhi.no/graviditetsoraklet/


Helseoversikt-app

Helseoversikt

Vi anbefaler alle gravide å laste ned appen «Helseoversikt». Her får dere trygge og kvalitetssikrede råd i svangerskapet, tilpasset barnets alder fra uke til uke. Appen har mange artikler og ressurser om aktuelle temaer for gravide. Den inneholder også digitale kurs for den gravide og partner med temaer som ernæring, barsel og fødselsforberedelse. Denne appen erstatter i stor grad papirbrosjyrene vi tidligere har brukt å dele ut.