Valg

Interimstyret som ble etablert senhøstes 2018 tok på seg oppgaven å få gjennomført valg av ungdomsråd. Det var ønskelig at alle mellom 13 og 19 år i Karlsøy kunne møtes til en ungdomskonferanse.  I prosessen ble det bestemt at også de som ikke var valgbar kunne være med på konferansen. Vi tok kontakt med alle skolene i Karlsøy kommune, dette for å finne ut om elever f.o.m 6. klasse tom 10. klasse kunne delta på en slik konferanse. Det ble også bestemt at de to i interimstyret som gikk på videregående skulle kontakte tidligere medelever slik at de ble invitert til konferansen. For de fra videregående ble påmeldingsfristen satt til 21. 04.19 slik at de som var hjemme på påskeferie skulle ha muligheten til å melde seg på. Informasjon om konferansen ble lagt ut på facebook og hjemmesiden til kommunen.

I løpet av formiddagen kunne alle som var valgbar ta kontakt med oss som var arrangører for å melde egen interesse eller melde på noen som de hadde avklart med på forhånd.

Vi satte opp ei liste over de som ønsket og være med i ungdomsrådet. Samtlige som var valgbar fikk da stemme på en person. Totalt var det 9 kandidater. Vi brukte valgurne som de kom fram å la sin stemmelapp oppi.

Arrangørene hadde opptelling etter at avstemmingen var avsluttet og valget ble kunngjort i plenum.

Program

Øvrige temaer på konferansen var ungdommer som samfunnsengasjerte borgere og hva er viktig for ungdom i framtidens Karlsøy kommune.