Kort om Karlsøy

Kommunen i Nord-Troms ligger en times kjøretur unna Tromsø, og vi teller litt over 2000 innbyggere fordelt på fem bebodde øyer, Ringvassøya, Vannøya, Rebbenesøya, Reinøya og Karlsøya. I tillegg har vi over 600 andre øyer om du skulle føle for øyhopping. 

I kommunen kan du nyte godt av Nord-Troms-fordelene:

  • Null for arbeidsgiveravgift
  • Nedskriving på studielån på inntil 30.000 hver år. Er du lærer får du nedskrevet ytterligere 20.000 kr hvert år.
  • Fritak for el-avgift på forbruk.
  • Reduksjon i personbeskatningen- det betyr at du betaler 18,5% i stedet for 22% som resten av landet. 
  • Gratis barnehage

Sjekk hvor mye du kan spare på smarte penger sine nettsider om Nord-Troms-fordelene på https://www.smartepenger.no/105-kalkulator/961-nord-norge-kalkulator

 

Rimelige boliger

Er du lei av å bo trangt og dyrt i Tromsø er Karlsøy redningen for deg. Å bygge og bo her er billigere enn i byen hvor det fort kan koste 8 millioner å bygge seg hus. I Karlsøy kommer du unna med halvparten. Da får du med god plass og hage. Kommunen har lagt alt til rette for å sette spaden i jorda og har klargjort byggeklare, ferdig opparbeidede tomter. 

Vi satser stort på startlån til boligetablering og er i norgestoppen på slike gunstige lån, så finansiering kan vi og hjelpe til med.

I tillegg har vi redusert eiendomsskatten til 2 promille i året, så her ligger alt til rette for å pakke flyttelasset og komme utover til oss. 

Kort fortalt betyr det at at det er rimelig å bygge og bo i Karlsøy kommune. 

Egne tiltak for bo og blilyst med tilskudd fra fond

Gjennom bo og blilystfondet kan du få opptil 100.000 kr om du har en ide eller aktivitet som kan være med å skape et attraktivt, inkluderende og bærekraftig samfunn. På hjemmesiden til kommunen kan du lese mer om tilskuddsordninger.

Barnevennlig kommune

Har du barn eller planlegger å få det har Karlsøy kommune noen godbiter til dere. Vi har fra høsten 2023 gratis barnehage. Kommunen har skole på Hansnes og på Vannøya og kan skilte med svømmebasseng. Ønsker de håpefulle å spille fotball finnes det muligheter til det.

Det finnes fire barnehager i kommunen og tre skoler. Uansett hvor dere velger å bosette dere kan dere være trygge på at de små er tatt godt vare på.

Vi ønsker dessuten alle nyfødte velkommen til verden med en gavesjekk på 10.000 kr. 

Jobb og utdanning

Vi som alle andre har lyst på nye og dyktige ansatte og har derfor lagt en strategi for å lokke til oss de beste. Som ansatt i kommunen skal du kunne utvikle deg og føle mestring. 

Vi har blant annet:

  • Rekrutteringsstipend på inntil 80.000 kr mot bindingstid ved særskilt vanskeligheter med rekruttering
  • Stipend på inntil 60.000 kr for å beholde arbeidskraft det er særskilt vanskelig å rekruttere. 
  • Stipend til videreutdanning på inntil 60.000 kr.
  • Lokalt lønnstillegg for sykepleiere, vernepleiere og barnehagelærere
  • Mulighet for ekstra ferieuke etter 4 års tjeneste.

Vi har gode rutiner og praksis for å ta imot nyansatte og vi vil strekke oss langt for at du skal ha det godt på jobb. Vi tilbyr fleksible arbeidsordninger innenfor de muligheter vi har. Det er viktig for oss at du trives på jobb!

Har du en bedrift eller en gründer i magen?

Da kan kommunen hjelpe deg med ulike tilskudd og fond. Hensikten med blant annet kommunalt næringsfond er å stimulere til nyskapning, nyetablering, knoppskyting, kompetanseheving eller andre utviklingstiltak. Det betyr at har du en god ide kan du ta kontakt med kommunen for å få støtte og råd. 

 På hjemmesiden til kommunen kan du lese mer om tilskuddsordninger.

Vi heier på de som tør tenke utenfor boksen!

Samferdsel

At Karlsøy kommune ikke har fastland stopper ikke oss. Vi har nemlig gratis ferge mellom øyene våre. Det gjør at det er lett å bosette seg her og fortsatt ha kontakt med resten av verden. I tillegg er innfartsveien til Tromsø nylig oppgradert. Det er altså bare en liten time inn til Tromsø om du ønsker å kjenne litt på bypulsen eller fly videre ut i verden. Visste du at Karlsøy bare er fire timer unna Paris?

Vi har også hurtigbåtanløp fra Tromsø til Vannøya og Reinøya. 

Vi kommer ikke unna å snakke om den storslagne naturen i Karlsøy. VI har Nord-Europas største koloni av havørn på klippeøya og naturreservatet Nord-Fugløya.

Du kan besøke Nord-Kvaløya-Rebbenesøya landskapsvernområde, og se hvor Jan Baalsrud og mannskapet ble bombet i Toftefjorden før han la ut på sin kjente ferd mot Sverige.

Det er muligheter til å oppleve et yrende dyreliv med hval, spekkhogger, sel, oter, rein, elg og fugler som lomvi og lundefugl. Er du opptatt av botanikk kan du glede deg over å finne ishavsreddik og norsk vintergrønn, i tillegg til flere andre spesielle planter. 

Ønsker du å konkurrere med deg selv eller andre kan du melde deg på turkonkurransen Til topps i Karlsøy. Karlsøynaturen byr på spennende turer for små og store føtter, nybegynnere, erfarne turvandrere og de som ønsker stillhet og ro. Til topps i Karlsøy gir deg mulighet til å oppleve de beste turene, merket og gradert etter ditt ferdighetsnivå, Kanskje du til og med finner en ny favoritt?

 Trenger du fortsatt å overbevises? Les artikkelen om hvorfor Charlotte valgte å flytte hit i inspirasjonsmagasinet "Flytt til fantastiske Nord-Norge": Økonomisk frihet nær storbyen - Issuu , eller enda bedre, hvorfor ikke ta ta turen utover til oss?

Velkommen til vårt levende øyrike!