Gudstjenester
Gudstjenester blir annonsert i ”Nordlys” og ”iTromsø” og på Facebook-gruppa «Karlsøy menighet». Dessuten henges det opp plakater og det blir lagt ut på nettet til www.karlsoy.kommune.no under «Aktiviteter og arrangementer». Det holdes gudstjenester en søndag hver måned både i Ringvassøy kirke og Sengskroken kirke. Utover det avholdes det gudstjenester i Finnkroken kirke, Helgøy kirke, Karlsøy kirke, Reinskar kapell, Nordeidet bedehus, Vinterhagen i Karlsøy omsorgssenter og på Vannvåg bo- og servicesenter.
» Mer om Gudstjeneste fra www.kirken.no
Dåp
Hvis dere er bosatt i Karlsøy kommune og ønsker dåp i egen sokn
Ta kontakt med prest Idar Nordseth på tlf. 922 30 970 eller kirkevergen på tlf. 930 36 769, i god tid for først å avtale om når og hvor dåpen kan finne sted. Dåpen finner sted i en gudstjeneste. Vanligvis er det ønskelig at presten vil ha en samtale med foreldrene før dåpen – som også avtales nærmere over telefon.
Hvis dere er bosatt i Karlsøy kommune og ønsker dåp i et annet sokn
Da kontakter dere først prestekontoret på det sted der dåpen skal finne sted for å avtale dag og sted. Deretter må dere kontakte presten i Karlsøy for registrering og eventuell samtale. Kontoret her vil så sende over alle opplysningene til vedkommende prestekontor og dåpen kan finne sted. Dåpen vil da bli registrert i kirkeboka for stedet der den utføres, samt i kirkeboka for Karlsøy.
Hvis dere ikke er bosatt i Karlsøy kommune og ønsker dåp i Karlsøy sogn
Kontakt først presten i Karlsøy for å avtale tid og sted. Deretter tar dere kontakt med prestekontoret der dere bor for registrering og eventuell samtale. Så vil prestekontoret der dere er bosatt, sende over opplysningene til kontoret i Karlsøy og dåp kan finne sted her. Dåpen registreres både her hvor den utføres og i det kirkesokn barnets foreldre (barnets mor) er bosatt når dåpen finner sted.
Konfirmasjon
Ønsker du å vite mer om konfirmasjon, ta kontakt med presten i Karlsøy. Konfirmasjon skjer hvert år i mai/juni.
Vigsel
Før vigsel er det viktig i god tid å ta kontakt med presten i Karlsøy for å avtale tid og sted. Skal vigselen foregå på en lørdag i sommermånedene, må en være ute i ekstra god tid. Papirer i forbindelse med vigsel, kan en laste ned fra nettet, eller en henvender seg til folkeregisteret i den kommunen en av brudefolkene er registrert og får papirer der. De utfylte papirene skal så sendes tilbake til folkeregisteret. Det blir da utstedt en ”prøvingsattest” som må være soknepresten i hende før vigsel kan gjennomføres. Dersom ingen av brudefolkene er hjemmehørende i Karlsøy kommune, vil det bli krevd en vigselsavgift.
» Mer om Vigsel fra www.kirken.no
Gravferd
Ved dødsfall er det vanlig at en først tar kontakt med et begravelsesbyrå som videresender melding til kirkekontoret. Dersom en ikke ønsker å benytte et begravelsesbyrå, kan en kontakte presten i Karlsøy direkte. I alle tilfeller ønsker presten som skal forrette i gravferden å få kontakt med pårørende så snart som mulig etter et dødsfall. Ved gravlegging av personer som ikke er hjemmehørende i Karlsøy sokn, vil det bli krevd gravferdsavgift.
» Mer om Gravferd fra www.kirken.no
Festeavgift
I en stadig strammere og presset økonomisk situasjon vedtok Karlsøy kirkelige fellesråd på møtet 14. juni 2016 i F-sak 13/16 å anmode Karlsøy kommunestyre om å innføre festeavgift for ubenyttede festede/reserverte graver i Karlsøy sokn.
Kommunestyret behandlet anmodningen på sitt møte 22. september 2016 i sak 75/16 og vedtok å innføre nevnte festeavgift.
Festeavgiften ble innført 1. januar 2017 og er på kr 150,- pr. år pr. grav med betaling for 5 år av gangen. Festeavgiften gjelder kun ubenyttede festede/reserverte graver.