Dette avsnittet er likt det som var lagt ut den 17. mars med endring merket i fet skrift.

Kommuneoverlegen melder at det pr. 19. mars ikke er registrert smittede i kommunen og antall personer i karantene er så og si uforandret.

Nasjonale myndigheter har gitt forsikringer om at foreldre ikke skal betale for barnehage og SFO så lenge barnehager og skoler er stengt. De som kvalifiserer for kommunalt omsorgstilbud til sine barn skal heller ikke betale for denne tjenesten. Her har opplæringssjef signalisert at foresatte vil få nærmere informasjon om dette de nærmeste dagene.

17. mars ble det avholdt kommunestyremøte ved hjelp av digitale møtekanaler. Kommunestyremøtet var todelt, hvor første del ble streamet gjennom vårt kommune-TV.. Dette kan dere se her. I denne delen informerte ordfører, rådmann og etatssjefer om situasjonen i de ulike deler av kommunal sektor og for kommunen ellers. Etter denne delen av møtet samlet kommunestyrerepresentantene seg i et digitalt møterom hvor de fikk stille spørsmål til rådmann og hans beredskapsteam.

Karlsøy kommune gjør oppmerksom på at det nå er innført nasjonalt forbud mot å oppholde seg på hytter/fritidsboliger utenfor egen kommune. Vi ber alle som oppholder seg på hytter/fritidsboliger i kommunen og som ikke er folkeregistrert i Karlsøy kommune om å gjøre seg kjent med denne forskriften. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates. Det betyr at man kan besøke hytta for å måke tak og ellers se til hytta, men man kan ikke bli på hytta.

Vi ønsker fortsatt å be de som mener de kan være en ressurs for helsevesenet å melde seg. Les om denne henstillingen her.

Til slutt ber vi befolkningen ta kontakt med kommunen gjennom de vanlige kanalene dersom henvendelsene ikke er relatert til Koronavirusutbruddet. 
Har du spørsmål som er relatert til den situasjonen vi er i nå, kan dere ta kontakt med beredskapsledelsen gjennom e-posten kontakt@karlsoy.kommune.no eller ved å sende oss melding gjennom vår Facebookside 
Dette gjelder selvsagt ikke for spørsmål om egen helse. Der henviser vi til informasjon øverst i denne artikkelen.