Kyststien_1000x660
Utsikt fra kyststiene, ved Jørenvika mot Slettnes og Store Skorøya.

Det skriver daglig leder, Tine Marie Haglin, på Ishavskysten friluftsråd sin hjemmeside. Og refererer til at Ishavskysten, sammen med 4 andre friluftsråd i Troms og Nordland  har laget en felles liste over våre vakre naturperler som de anbefaler folk å reise til og oppleve.

En av naturperlene er Kyststiene på Vannøya, som omtales slik:
Hvorfor? Vakker, idyllisk øy med et spekter av ulike naturopplevelser. Vannøya er kjent for sine tilrettelagte kyststier, variert løypenett med toppturer og kulturhistoriske stier. Norges nest eldste fjell finner du her. Skipsfjordelva er ei ynda sportsfiskeelv. Hvordan? Vannøya ligger nord i Karlsøy kommune. Kjør til Hansnes i Karlsøy. Ta bilferga til Vannøya. Gode overnattningsmuligheter. Merk: Selveste Dronning Sonja var med å gå kystiene i 2012 og hun var storfornøyd!

Friluftsrådene fikk Aftenposten til å lage en nyhetssak basert på lista.

Avslutningsvis kan vi bare slutte oss til denne oppfordringen fra Ishavskysten friluftsråd: Man skal ikke sove bort sommernatta. Sove kan man gjøre til vinteren, for er det et sted man absolutt burde være i sommer så er det midt i Norges mest unike naturskatter. De finner en i nord. De ligger der som perler på en snor, nesten uten folk og sola, ja den er enda en trofast venn i de sene nattestimer. Vi tilbyr rett og slett døgnåpne naturperler!