Det var knyttet stor spenning til om værgudene, etter å ha vært lite gjestmild denne sommeren, ville vente bare litt med å sende regnet som var ventet, og dermed gjøre det vanskelig å gjennomføre et utendørs arrangement.

Men vi fikk godvær, og omlag 300 publikummere kunne nyte gode fiskeburgere, god drikke, og god underholdning av Ringvassøy musikkorps, mens de ventet på at H.M. Dronningen skulle komme for å foreta den offisielle åpningen av Kyststiene.

Og den folkekjære og turglade Dronningen kom, og folket klappet og vinket med norske flagg. Og det ble holdt taler, musikkorpset spilte, og tavlen med informasjon om turstiene og landskapsvernområdet i Skipsfjord, ble avduket.

Så kunne en bit av Kyststiene vandres av Dronningen og mange, mange publikummere som ville følge arrangementet i Perolsavika, hvor Karlsøy Jeger- og fiskerforening hadde rigget opp villmarksleir. Her var lavvoer og bålrøyk, og det ble servert fiskesuppe og bålkaffe, og på gressbakken ovenfor kunne vi telle 250 turdeltakere i godværet.

Etter at mat og drikke var fortæret, fortalte Håvard Dahl Bratrein og Ellinor Elvevold en lydhør forsamling om tiden da folk levde sine liv her ute. Dyktige historiefortellere som begge har stor kunnskap om akkurat dette temaet.

Så var det klart for retur til Vannavalen, hvor det ventet kaffe og nydelige lefser bakt av Mavis Hansen. Dronningen fikk se en kunstutstilling og hilse på kunstnerne, før det offisielle programmet ble avsluttet med gaveoverrekkelser fra Karlsøy kommune og Ishavskysten friluftsråd.

Et stort arrangement ble vellykket. Dette skyldes godt samarbeid mellom fylkesmann, kommune, frivillige organisasjoner, næringsliv, m.fl. Og et stort og flott publikum som støttet massivt opp. Alle disse takkes varmt av ordfører Hanny Ditlefsen og rådmann Jan-Hugo Sørensen.

 

Kyststien fra Vannavalen til Perolsavika

Ishavskysten friluftsråd