Kommunen i Nord-Troms ligger en times kjøretur unna Tromsø, og vi teller litt over 2000 innbyggere fordelt på fem bebodde øyer, Ringvassøya, Vannøya, Rebbenesøya, Reinøya og Karlsøya. I tillegg har vi over 600 andre øyer om du skulle føle for øyhopping. I sommerhalvåret har vi nydelig midnattssol døgnet rundt, før vi opplever mørketid om vinteren.  

I Karlsøynaturen kan du oppleve høye fjell, stille natur, øyer og skjær. I tillegg har vi et yrende dyreliv med blant annet rein, elg, rype, fugler og hval.

De siste årene har vi blitt mer mangfoldig kulturelt- i dag bor det hele 28 forskjellige nasjonaliteter i Karlsøy. Det gir oss en unik lokalbefolkning, og vi har alltid plass til flere.

Vi ønsker at du skal trives i Karlsøy!

Bolig

Det finnes flere muligheter for å finne bolig i Karlsøy. Du finner utlyste boliger på finn.no. Du kan også legge ut at du ønsker bolig på lokale Facebookgrupper.

Ofte får man seg bolig av å kjenne noen, og jungeltelegrafen står sterkt i Karlsøy. 

Økonomiske fordeler med Karlsøy

I kommunen kan du nyte godt av fordeler for virkemiddelsonen:

  • Null arbeidsgiveravgift
  • Nedskrivning på studielån på inntil 30.000 kr hvert år. Er du lærer får du nedskrevet ytterligere 20.000 kr hvert år.
  • Gratis barnehage 
  • Fritak på el-avgift
  • Reduksjon i personbeskatningen- det betyr at du betaler 18,5% i stedet for 22% som resten av landet

Sjekk hvor mye du kan spare på smarte penger sine nettsider om Nord-Troms-fordelene på: Økonomiske fordeler i Nord-Troms og Finnmark (smartepenger.no)

Fritid

Karlsøy har et variert fritidstilbud for alle, fra barn til voksen. Liker du fotball, svømming eller kanskje skating? Vi har fasilitetene for det! Er du mer musikalsk eller ønsker å bli det finnes kor og korps. Vi har flere lag og foreninger i kommunen som gjerne vil ha deg med, les om hvilke som finnes:

Våre lag og foreninger gir flotte muligheter for fritidslivet rundt hele kommunen. Det er også en fin måte å bli kjent med lokalbefolkningen på. Kanskje du finner en ny hobby når du kommer hit.  Ta kontakt direkte med lag og foreninger for å høre mer: Lag og foreninger - Karlsøy kommune (karlsoy.kommune.no)

Finnes det ikke et lag eller forening for din interesse? Da kan du starte et eget! Alt du trenger å gjøre før du går i gang er på registrere laget eller foreningen i brønnøysundregistrene. Registrere lag eller forening - Brønnøysundregistrene (brreg.no)

Skole og barnehage

Vi har fire offentlige barnehager i kommunen vår, To på Ringvassøya, Hansnes og Gamnes barnehage, og to på Vannøya, Vannvåg og Vannareid barnehage. 

Les mer om barnehagene våre: Barnehage - Karlsøy kommune (karlsoy.kommune.no)

Grunnskoler er Hansnes skole på Ringvassøya  og Vannvåg oppvekstsenter på Vannøya. I tillegg har vi privatskolen Vanna Montessoriskole, også den på Vannøya.

Les mer om skolene våre: Skole - Karlsøy kommune (karlsoy.kommune.no)

 

Sjekkliste for arbeidsgivere med utenlandske arbeidstakere og digital guide for internasjonale arbeidstakere

Hvis du forventer en utenlandsk arbeidstaker, er det viktig å planlegge velkomsten og introduksjonen på arbeidsplassen grundig. Mange spørsmål vil oppstå, og det er viktig å forstå at internasjonale arbeidstakere ikke alltid har inngående kjennskap til den norske kulturen eller de lokale arbeidsvanene.

Arbeidsgivere som aktivt støtter integreringen og inkluderingen av utenlandske arbeidstakere har ofte en konkurransefordel og lettere rekruttering fremover. Vi har eksempler på arbeidsgivere som opplever at utenlandske arbeidstakere søker seg til dem direkte på grunn av ryktet om god ivaretakelse.

Sjekklisten inneholder viktig informasjon om hvordan arbeidsgivere kan veilede sine ansatte, fra praktiske detaljer som registrering av D-nummer til forståelse av den norske kulturen og arbeidslivet. Vi oppfordrer alle arbeidsgivere til å dra nytte av denne sjekklisten og hjelpe sine ansatte til å trives i Tromsøregionen.

Følg lenken for sjekklisten.

Digital guide for tilflyttere

Uavhengig om tilflyttere kommer fra fjerne strøk eller nærliggende områder, ønsker vi å sørge for at dem føler seg velkommen og hjemme her i Tromsøregionen. Å flytte til et nytt land kan være spennende, men også utfordrende. Internasjonale arbeidstakere har ofte andre behov, og trenger informasjon om både arbeidshverdagen og det praktiske ved å bo og leve her. For å dekke disse behovene har vi utviklet en nettside skreddersydd for internasjonale arbeidstakere som flytter til Tromsøregionen.

Vårt mål er å gjøre overgangen så enkel som mulig. Nettsiden gir tilgang til praktisk informasjon om alt fra jobbmuligheter til boligsøk, samtidig som den gir en dypere forståelse av vårt lokale samfunn. Internasjonale arbeidstakere har ofte mange spørsmål, og vår guide tar sikte på å besvare disse for å sikre en enklere overgang til hverdagen i Norge.

Følg lenken for digital guide for tilflyttere.

Kontakt

Har du spørsmål? Har du lyst til å flytte til Karlsøy? Er du kanskje allerede flyttet hit? Er du nysgjerrig på hvordan det er å bo i kommunen? 

Vi er her for å hjelpe deg. Send oss en epost på tilflytter@karlsoy.kommune.no. Du kan også sende oss en henvendelse på https://forms.office.com/e/ajF36SFDvz

 Ikke nøl med å ta kontakt!