Totalt antall smittede i kommunen gjennom hele pandemien er nå på 91 tilfeller. I løpet av november i år har det vært 59 nye smittetilfeller. Med den smittesituasjonen som er i samfunnet rundt oss og de gjeldende smitteverntiltakene, må vi må påregne at vi vil få flere mindre og større utbrudd i kommunen gjennom vinteren. Vi kommer ikke til å informere fortløpende om hvert enkelt smittetilfelle eller lokalisering av smitte, men gi informasjon ved større utbrudd eller ved utbrudd i helseinstitusjoner, skoler og barnehager. 

 

74,86% av befolkningen i kommunen er vaksinerte. Beskyttelsen ved to doser kan svekkes over tid, og personer over 65 år, personer med alvorlig svekket immunforsvar og helsepersonell får derfor tilbud om en 3. dose. Vaksinering for disse gruppene er i gang.

 

Oppdaterte nasjonale regler og anbefalinger:

Fra onsdag 1. desember gjelder følgende påbud:

Karantene: hvis du bor sammen med en som er smittet, må du holde deg hjemme til du har svar på en negativ test. Dette gjelder for voksne, enten de er vaksinert eller uvaksinert. For å slippe karantene må vaksinerte teste seg på nytt senest etter syv dager. Uvaksinerte må teste seg daglig i syv dager med hurtigtest eller annenhver dag med PCR-test. For barn er dette ikke en plikt, men en anbefaling.

 

Regler for smittede: Hvis du blir smittet av covid-19, må du være isolert i fem dager. Dette gjelder uavhengig av om du er vaksinert eller ikke. Frem til i dag har kravet vært 2 dager for vaksinerte uten symptomer. I tillegg må du ha vært feberfri i 24 timer før du går ut av isolasjon.

 

Nye anbefalinger:

  • Regjeringen innfører nå en nasjonal anbefaling om å bruke munnbind på kollektivtransport, i taxi, i butikker og på kjøpesentre der det ikke er mulig å holde avstand. Det er altså ikke et påbud, men en anbefaling.
  • Det innføres også en nasjonal anbefaling om å bruke munnbind i kontakt med helse- og omsorgstjenesten.
  • Regjeringen ber om at kommuner med økende smitte og høy belastning i helsetjenesten vurderer økt brukt av hjemmekontor.