Her kan du lese ordfører Mona Pedersens tale i anledning markeringen av sognepresten og hans overgang til pensjonisttilværelsen:

"Kjære Bjørn!

I anledning ditt avansement til pensjonisttilværelsen, så ønsker Karlsøy kommune å markere din avgang som sogneprest i Karlsøy.

Det skal senere i høst være en avskjedsgudstjeneste, som seg hør og bør, men vi vil gjerne benytte anledningen til å gjøre litt stas på deg før du drar til Balsfjord.

Høsten oktober 2000 kom du hit Karlsøy sokn, som vikar for daværende sogneprest Ingrid Rygh, og året etter tiltrådte du i fast stilling. 21 år har du tilbragt i vårt sokn, og jeg håper det har vært innholdsrike og minnerike år.

Det å være sokneprest i en så vidstrakt kommune som Karlsøy har sikkert bydd på utfordringer, med tanke på at det har vært få andre kirkelige stillinger her. Diakonstillingen ble også nedlagt i 2007.

Det har naturligvis vært andre støttespillere og samarbeidspartnere og medspillere, som du også viser til i din avskjedshilsen i menighetsbladet. Mange av dine medarbeidere og samarbeidspartnere har opplevd deg som en raus person.

Du har selv nevnt en litt trøblete helse, og samtidig har du vært en usedvanlig pålitelig og stabil sogneprest i alle de årene du har vært her.

Du har fulgt livet til mange og deltatt i både gleden og sorgen til dine sognebarn, markeringer, feiringer, og hverdagslivet også, for slik en prest har du vært. Din måte å møte spesielt de som er i slutten av livet, og pårørende har ofte blitt nevnt, og du har en evne til å se hver enkelt.

Som alle oss andre er du også et sammensatt menneske, med allsidige interesser og synspunkter. I hele 12 år var du også folkevalgt i kommunen, kanskje ikke så vanlig for sogneprester. Det har sikkert ikke vært lett for alle å skille mellom dine forskjellige roller, og kanskje ikke alltid like lett å balansere de to rollene. 
Vi er gjerne summen av det hele som mennesker, og slik er det sikkert med deg også.

Nå som dagene skal brukes i vakre Balsfjord med din kjære Lisbeth, så kan det hende du oppdager nye interesser, og nye aspekter ved livet. Eller kanskje du endelig får tid til hobbyer som ikke har funnet plass i en travel hverdag nå. Pensjonister i dag er ikke det samme som før, det er i alle fall bra sikkert.

Jeg vil på vegne av Karlsøy kommune takke for din lange og trofaste tjeneste i soknet, og samtidig ønske deg lykke til i den nye hverdagen din, og kanskje ser vi litt til deg i fremtiden også!

Jeg vil også ønske dere en god sommer, og forhåpentligvis også fine dager på en annen øy både du og jeg setter stor pris på, vår kjære Antiparos i Kykladene".

Mona Pedersen, ordfører Karlsøy kommune

Etter ordførerens tale benyttet sognepresten anledningen til å takke kommunestyret for samarbeidet over så mange år, og holdt en fin takketale med både humor og alvor. Har du lyst til å sende en hyggelig hilsen til Bjørn Lian, åpner vi for det i kommentarfeltet på Karlsøy kommunes Facebooksider (se egen oppdatering om saken).