Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Søknad om TT-kort

Er du funksjonshemmet og har behov for dør-til-dør-transport for å delta i aktiviteter på lik linje med alle andre, kan du søke om TT-kort. Kortet dekker et bestemt antall reiser og du betaler en egenandel for hver tur. TT-ordningen skal brukes til lokale fritidsreiser, og ikke til syketransport, legebesøk eller andre reiser som dekkes av folketrygden.

Fylkeskommunen har ansvaret for transporttjenesten for funksjonshemmede (TT-ordningen). Formålet med transporttjenesten er å gi et transporttilbud til mennesker som pga en varig funksjonshemming, er helt eller delvis avskåret fra å bruke ordinære kollektive transportmidler. Transporttilbudet gis i form av dør-til-dør-transport, slik at de har muligheter til å delta i aktiviteter i nærmiljøet på lik linje med den øvrige befolkning. Tildelt beløp skal finansiere fritidsreiser.

Det er utarbeidet kriterier for godkjenning som bruker av transporttjenesten. Kommunene godkjenner brukere av ordningen, med bakgrunn i legeerklæring, søknadsskjema og vedtatte prioriteringskriterier.

Søknaden for nye brukere/ny brukergodkjenning, må være sendt kommunen to måned før tildeling av kort. Kommunen kan ha maksimalt 3% av innbyggertallet i kommunen som TT-brukere. Dersom kommunen når denne grensen, kan søkere bli satt på venteliste. Karlsøy kommune har pr i dag søkere på venteliste for tildeling av kort.

Søknadsfristen for innsending til kommunen 1. oktober.

Du kan lese mer om tjenesten her.

Tips en venn  Skriv ut