I forbindelse med at fylkeskommunen nå har åpnet vegtraséen gjennom rasområdet i Grøtnesdalen, er det registrert økt interesse av skuelystene som vil ta området i nærmere øyesyn. Ettersom dette av flere årsaker ikke er spesielt ønskelig, oppfordrer kommunen derfor folk om å avvente inntil området er ryddet for bygningsmaterialer og private gjenstander. Det er viktig å vektlegge i denne sammenhengen at de private interessene er de viktigste å ta hensyn til, og at det utvises tilbørlig aktsomhet i situasjonen. Vi oppfordrer derfor de som likevel må dra innom området, å utvise varsomhet med eksempelvis å dele bilder i sosiale medier mv. 

Etter oppfordring fra de etterlatte anmodes det å bringe eiendeler av personlig og/eller privat karakter, og som åpenbart stammer fra gården som ble tatt av skredet, til de rettmessige eierne. I tiden framover kan slikt dukke opp i fjæresonene rundt om. Varsling om slike funn, og avtale om levering, kan gjøres til 916 44 707.

Kommunen har forøvrig etablert en forhøyet beredskap gjennom hele påsken, men krisestab er avviklet etter siste dagers hendelser med evakuering m.m.

Psykososialt kriseteam er tilgjengelig gjennom påsken, på telefon 91871404 og 90024271. 

Karlsøy kommune ønsker alle en trygg påske!