De som er fritatt for karantene er følgende grupper:

  • De som har hatt korona for mindre enn tre måneder siden
  • De som har fått tredje dose vaksine for minimum en uke siden. Hvis man er trippelvaksinert og husstandsmedlem så må man i tillegg teste seg daglig med hurtigtest i 7 døgn etter nærkontakt.
  • De som er under 18 år og ikke husstandsmedlem eller tilsvarende nær den som er smittet. For noen vil vi anbefale daglige hurtigtester i 7 dager etter nærkontakt.

 

Vi vil derfor anbefale alle over 45 år som har tatt andre dose for minimum fire og en halv måned siden, bestille time til vaksinering. Helsepersonell og de som jobber i skole og barnehage vaksineres også dersom det er gått minimum 4,5 måneder siden siste dose. Det er åpnet for mange flere dager, og det er rikelig med vaksine tilgjengelig.

Vi gjør oppmerksom på at kapasiteten for PCR på UNN er nå svært anstrengt, og gir dermed lengre svartid. Vi tester med PCR på arbeidsdager fram til lunsj, og prøver som tas etter at posten har gått vil ikke bli sendt før neste dag. Prøver kan ikke ligge over helga, og vi tester heller ikke på legevakt siden det ikke er mulighet til transport. I romjula vil det være betydelige begrensninger i postgangen. PCR svar kan dermed ta lang tid og få, og man må derfor påregne 10 dager i isolasjon ved sykdom