Mange steder er dette den mest snørike august siden 1958, og mange steder hvor det normal er barmark, ligger det nå snø, ifølge NVEs snøkart (www.senorge.no).
I Nord-Norge er det også snø flere steder hvor det normalt er barmark, og snøgrensen ligger i gjennomsnitt rundt 1000 moh. Det er mer snø enn normalt flere steder, og snøsmeltingen gjør at vannføringen i bekker og elver i fjellet er større enn vanlig.
På grunn av de uvanlig store snømengdene i høyfjellet, er faren for snøsmelteflom fremdeles til stede i bekker og elver som drener høyfjellet. Flere bekker og elver i fjellet har større vannføring enn vanlig på grunn av snøsmeltingen, og vi ber folk som ferdes i fjellet være oppmerksomme på det. Bekken man kan vade over om morgenen kan være større og vanskeligere å vade senere på dagen.
Høye temperaturer kan lokalt føre til uvanlig stor vannføring, og kombinert med regn kan mange fjellbekker, og elver og bekker som drenerer høyfjellet, raskt bli flomstore.
Spesielt utsatt er de vestlige fjellområdene i Sør-Norge, fra Breheimen i nord til Etne- og Saudafjellene i sør. Vassdrag i indre strøk av Nordland, og enkelte steder i Troms er også utsatt.
NVE følger utviklingen tett og eventuelle flomvarsler vil publiseres på www.varsom.no. Fotturister i fjellet kan også se på http://www.dnt.no/foremeldinger