Tilbudet er et supplement til " Til Topps i Karlsøy" som for noen, kan være vanskelig å delta på. Vi ønsker at flere innbyggere skal få muligheten til å komme seg ut på tur, og da gjerne sammen med andre. Det å oppdage nye steder, gå stier man vanligvis ikke ville gått og møte andre mennesker gir gode øyeblikk i hverdagen og bidrar til bedre folkehelse for alle. 

"På tur i Karlsøy"skal være enkel å delta på. Både som turarrangør og som turdeltaker. Det krever ingen registrering og forhåpentligvis lite planlegging for den eller de som ønsker å invitere til en slik tur. Vår rådgiver for kultur, idrett og folkehelse, samarbeider med noen turglade mennesker for å få til noen turer på de ulike øyene. MEN! Vi ønsker også at publikum skal kunne invitere til en liten tur. Alt vi ber om er at dere melder inn turen til oss. Helst et par dager i forveien, slik at vi rekker å annonsere den på hjemmesiden og på Facebooksiden vår. 

Alle turene som arrangeres som en del av "På tur i Karlsøy" vil plasseres innenfor et utvalgt tema. Hvert tema har sin egen turkopp og de som deltar på slike turer vil få en slik kopp. 

Turene deles inn i følgende tema: 

- Vennetur: Inviter med noen som kanskje trenger litt hjelp for å kunne oppleve en fin tur. Det være seg eldre, din nabo, din tante eller personer som bare trenger en liten "dytt" for å komme seg ut.  Alle som er med på en slik tur vil få en turkopp vi har kalt "Vennekoppen". 

- Fjæratur: Inviter til en tur til din favorittfjære eller strand. Gå en tur langs fjæra og opplev dyrelivet og faunaen i området. Kanskje kan man bare lage bålkaffe sammen eller oppdage spennende skatter som har skyldt i land. Alle som deltar på en slik tur vil få en turkopp vi har kalt "Fjærakoppen". 

- Fjelltur: Inviter til en enkel tur på fjellet. Kanskje er det noen som har lyst til å bli med på en "kjentmannstur" i ditt nærområde. Alle som deltar på en slik tur vil få en turkopp vi har kalt "Fjellkoppen". 

- Skogstur: Øyene våre har store områder som består av skog og myrer. Mange daler og nærområder kan være lette turmål for de som ikke er like vante til å gå i skog og mark. Særlig hvis det er noen med som er godt kjent i området og som vet av de gode stiene og de flotte naturområdene. Alle som deltar på en slik tur vil få en turkopp vi har kalt "Skogskoppen".

- Sanketurer: Etter hvert som sommeren skrider begynner tiden hvor naturen bugner av sopp, bær og andre delikatesser som kan sankes. Noen synes dette er den beste tiden på året og har mye kunnskap om hva som er spiselig og hva man bør unngå. Inviter gjerne andre med på en slik tur. Det er helt sikkert noen som håper å kunne få lære litt om hva man kan finne i skogen. Alle som er med på en slik tur vil få en turkopp vi har kalt "Sankekoppen"

Kort oppsummert så er kravene til at din tur skal kvalifiser til å være en del av "På tur i Karlsøy" at:

- Du melder den inn til oss en liten stund før turen skal gjennomføres. Gjerne så tidlig som mulig slik at vi kan sende ut turkopper til arrangør av turen til utdeling og at vi rekker å annonsere den på vår hjemmeside og facebookside.

- Turen må være en lavterskeltur, slik at "alle" kan klare den.

Vi stiller ingen krav til at turen må passe fergetider eller lignende. 

Vi håper å få til dette lavterskeltilbudet rundt omkring i hele Karlsøy kommune og har du lyst å arrangere en lavterskeltur der du bor kan du ta kontakt slik at vi kan annonsere det.  

Alt vi trenger å vite er hvilken type tur, tid og sted for oppmøte. 

Send oss informasjon om din tur ved å klikke her.