KIRKELIGE HANDLINGER

Gudstjenester

Gudstjenester blir annonsert i ”Nordlys” og ”Tromsø” og på kirkelig aktivitetskalender på nettet. Dessuten henges det opp plakater og det blir lagt ut på nettet til www.karlsoy.kommune.no under Aktivitetskalenderen og Kalenderen til karlsoy.info. Det holdes gudstjenester en søndag hver måned i Ringvassøy kirke og Sengskroken kapell. Utover det avholdes det gudstjenester i Reinskar kapell, Nordeidet bedehus, Vinterhagen i Karlsøy omsorgssenter og på Vannvåg bo- og servicesenter.

» Mer om Gudstjeneste fra www.kirken.no

 

Dåp

 

HVIS DERE ER BOSATT I KARLSØY KOMMUNE OG ØNSKER DÅP I EGET SOKN.

Ta kontakt med prestekontoret/soknepresten tlf 77 74 62 70/ mob.nr 90 09 61 50 i god tid for først å avtale om når og hvor dåpen kan finne sted. Dåpen finner sted i en gudstjeneste. Listen i menighetsbladet over gudstjenester kan fort bli endret, så ta derfor kontakt med presten for sikkerhets skyld. Vanligvis er det ønskelig at presten vil ha en samtale med foreldrene før dåpen – som også avtales nærmere over telefon. Den kan foregå enten på kontoret eller hjemme hos dåpsforeldrene.

HVIS DERE ER BOSATT I KARLSØY KOMMUNE OG ØNSKER DÅP I ANNET SOKN.

Da kontakter dere først prestekontoret på det sted der dåpen skal finne sted for å avtale dag og sted. Deretter må dere kontakte presten i Karlsøy for registrering og eventuell samtale. Kontoret her vil så sende over alle opplysningene til vedkommende prestekontor og dåpen kan finne sted. Dåpen vil da bli registrert i kirkeboka for stedet der den utføres, samt i kirkeboka for Karlsøy.

HVIS DERE IKKE ER BOSATT I KARLSØY KOMMUNE OG ØNSKER DÅP i KARLSØY SOKN.

Kontakt først presten i Karlsøy for å avtale dag og sted. Deretter tar dere kontakt med prestekontoret der dere bor for registrering og eventuell samtale. Så vil prestekontoret der dere er bosatt, sende over opplysningene til kontoret i Karlsøy og dåp kan finne sted her. Dåpen registreres både her hvor den utføres og i det kirkesokn barnets foreldre (barnets mor) er bosatt når dåpen finner sted.

» Mer om Dåp fra www.kirken.no

 

Konfirmasjon

 

Ønsker du å vite mer om konfirmasjon, ta kontakt med soknepresten i Karlsøy. Konfirmasjon skjer hvert år i mai.

» Mer om Konfirmasjon fra www.kirken.no

Vigsel

Før vigsel er det viktig i god tid å ta kontakt med soknepresten i Karlsøy for å avtale tid og sted. Skal vigselen foregå på en lørdag i sommermånedene, må en være ute i ekstra god tid. Papirer i forbindelse med vigsel, kan en laste ned fra nettet, eller en henvender seg til folkeregisteret i den kommunen en av brudefolkene er registrert og får papirer der. De utfylte papirene skal så sendes tilbake til folkeregisteret. Det blir da utstedt en ”prøvingsattest” som må være soknepresten i hende før vigsel kan gjennomføres. Dersom ingen av brudefolkene er hjemmehørende i Karlsøy kommune, vil det bli krevd en vigselsavgift.

» Mer om Vigsel fra www.kirken.no

Skjema du kan laste ned:

 Erklæring for brudefolk Forlovererklæring Skjema for navneendring

Gravferd

Ved dødsfall er det vanlig at en først tar kontakt med et begravelsesbyrå som videresender melding til kirkekontoret. Dersom en ikke ønsker å benytte et begravelsesbyrå, kan en kontakte soknepresten i Karlsøy direkte. I alle tilfeller ønsker presten som skal forrette i gravferden å få kontakt med pårørende så snart som mulig etter et dødsfall. Ved gravlegging av personer som ikke er hjemmehørende i Karlsøy sokn, vil det bli krevd gravferdsavgift.

» Mer om Gravferd fra www.kirken.no

 

Innmelding / Utmelding av Den norske kirke

 

Ta kontakt med ditt lokale kirkekontor, for medlemmer bosatt i Karlsøy, ring Karlsøy kirkekontor tlf. 77 74 62 72 eller 77 74 62 70.

» Mer om innmelding og  utmelding fra www.kirken.no