Liz forteller at tanken var at bare hun skulle være ansatt, men forteller det raskt ble for hektisk. -Jeg må noen ganger ha tre stykker sammen med meg på jobb. 

Hun synes suksessen har vært helt utrolig. – Det var helt sånn jøss! Jeg hadde ikke sett det for meg at det skulle bli sånn, smiler hun og viser oss rundt i kafelokalet. - Jeg har overhørt folk på Pyramiden i Tromsø snakke om kafeen min, det er utrolig artig, sier den driftige kafeeieren. Folk fra hele Troms kommer for å nyte kjerringknuter, påsmurte bagetter og hjemmelagde kaker pyntet med blomster fra egen hage. Fjorårets store suksess var investering i milkshakemaskin.- Det gikk utrolig mye milkshake hele sommeren i varmen, forteller Nilsen. 

Utvidet med sommerstue

Den lille kafeen har plass til rundt 20 besøkende i slengen, sittende inne og ute. Ifølge frøken Nilsen blir det full fres hele sommeren fra åpningsdagen midt i juni. Hun planlegger å ha åpent torsdag til søndag. I fjor utvidet hun etter å ha fått støtte fra kommunen til å kjøpe sommerstue. Der er det plass til rundt åtte stykker. -Jeg hadde aldri klart å kjøpe sommerstua uten støtte fra kommunen, sier Nilsen. -Det er utrolig stor velvilje fra alle og jeg er så takknemlig for det.- Jeg gleder meg til å åpne, jeg vet folk setter pris på det, sier hun og smiler.

Liz-Marion Nilsen i sommerstua som ble påbygd kafeen i fjor. Foto: Stine Rakkenes

Liz-Marion sin datter, Julie Heika stikker innom og skryter av arbeidskapasiteten til moren. - Første året måtte vi bruke kjøkkenet på det lokale ungdomshuset, og vi sprang mellom husene her med oppvask vi tok for hånd, avslører Heika. I år er planen å få på plass oppvaskmaskin og større kjøkken, en del av garasjen er nemlig blitt del av kafeen og gir større muligheter. - Mannen min har innsett at han aldri kommer til å få bilen sin inn i garasjen, ler Nilsen.

Julie sier de ser det er kjerringknutene som er mest populære. -Jeg tror nok det ble bakt over 1000 knuter i fjor, mener hun. 

Berømt kjerringknute. Foto: Stine Rakkenes

Egen kaffe og nye oppfinnelser på kjøkkenet

Liz avslører at hun i år har utviklet egen kaffe som kommer for salg, navnet måtte bli "Frøken Nilsens mårrakaffe", avslører Nilsen. Nilsen er opptatt av at alle skal finne noe å spise og har alltid laktosefritt alternativ på menyen. Av annet godt som vil stå på menyen i år kan det nevnes croissanter, hjemmebakte brød og bagetter, i tillegg til kaker.  I tillegg kan hun lokke med noen nye oppfinnelser fra kjøkkenet. - Jeg skal bake blåknuter med blåbærsmak, muskelknuter med karamell i tillegg til de kjente kjerringknutene, sier Nilsen om de nye gjærbakstene. 

Om framtiden drømmer frøken Nilsen om å kunne holde kafeen på Rebbenesøy åpent hele året.