I dag er dagen før dagen, lille julaften. Desember er ofte en hektisk måned, med alt som skal ordnes til jul. Det er også en tid med mye hygge og kos, med samvær og stemning, julesanger og mørketid.

 

Julebilde 2019_1000x666.jpg

 

Julen feires og oppleves på forskjellige måter i vår kommune, sånn er det overalt. Det er mange som allerede har tatt juleferie, noen har reist til varme strøk, mens andre koser seg hjemme. Det er også mange som jobber i julen, det er jo slik at verden stopper ikke opp selv om der er jul.

Siste kommunestyret for i år er gjennomført, og budsjett og økonomiplan ble vedtatt i fred og fordragelighet. Dette er også det som stort sett preger det politiske klimaet i Karlsøy, og det er viktig hvis vi skal klare å gjøre en best mulig jobb og forvalte felleskapets ressurser på en god måte.

Naturligvis skal det være rom for uenighet, og klare politiske brytninger er nødvendig. Min målsetting har vært å skape et politisk klima der åpenhet, respekt og mangfold råder. De beste politiske vedtakene skal formes i dialogens tegn og at alle kjenner at "vi følelsen" er fremtredende.

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle i kommunestyret for å ha bidratt til akkurat det.

Jeg vil også takke rådmannen for hans bidrag til et godt samarbeidsklima mellom politikk og administrasjon

Desember er for meg en tid til ettertanke og refleksjon, kanskje er det slik for flere. Mange har kanskje mistet noen i året som gikk, en venn eller et kjært medlem av familien.  Andre har kanskje fått et tilskudd til familien, og kjenner gleden over det. Livet er ikke en konstant ting, det er hele tiden i endring. Likevel kan vi holde fast ved det som er viktig; omtanke for hverandre, og å være der for de som ikke har noen. Det er så mye vi kan gi til de rundt oss, bare det å se hverandre, gi tid, og å være tilstede i øyeblikkene. Det kan bety mye for noen, å bli inkludert og sett.

La jula 2019 bli ei fredelig jul, preget av varme og omsorg. Ta vare på hverandre, nyt høytiden og bruk litt av den til ettertanke og takknemlighet over hvor heldig vi er i vårt hjørne av verden.

Jeg ønsker dere alle en varm og fin jul. Takk for i år og et riktig godt nytt år!

 

Hilsen

Mona Pedersen

Ordfører

 

Årets julebilde er fra Kvalshausen på Vannøya, fotograf er Truls Iversen.