Det var perfekt temperatur da fylkesveistrekningen mellom Skulgam og Hessfjord skulle åpnes med brask og bram og sykkeltur. Veistrekningen er Karlsøy sin første strekning i fylkesveiløftet 2022-2025. 

Samferdselssjef Bjørn Kavli og veiingeniør Roar Robertsen holdt tale om prosjektet før fylkesråd samferdsel Agnethe Masternes Hanssen klipte snora og erklærte veien for åpnet.   

Så var det tid for å sykle veistrekningen, flere hadde funnet frem sykkelen, og noen til og med norske flagg!

Vel fremme på ungdomshuset på Gamnes fortsatte markeringen og barnehagen på Gamnes kom og sang nydelig sang før ordfører Mona Benjaminsen holdt åpningstale.

Entreprenør Simen Workinn var storfornøyd med oppdraget. Han fortalte hvordan de arbeidet med bærekraft gjennom prosjektet med fokus på gjenbrukt. Alt av asfalt og grus ble gjenbrukt i prosjektet.  Han roste også lokalbefolkningen under det han betegner som et tidvis innviklet prosjekt med store fjellskjæringer samtidig som trafikken har passert. - Takk til bilistene i Karlsøy kommune, dere har vært helt fantastisk. oppsummerer Workinn.

Viktig for å lykkes

Ordfører Mona Benjaminsen trakk fram hva oppgradering at veien har stor betydning for Karlsøy. Blant annet nevnte hun at kommunen blir attraktiv å bo i og at det har betydning for rekruttering både i kommunal og privat sektor. - Fylkesveien er alfa og omega for å lykkes med det vi skal her ute i Karlsøy. Dette er den gledes dag for oss alle! avsluttet Benjaminsen. 

Om prosjektet

Veiarbeidet på fylkesvei 863 er en del av fylkesveiløftet 2022-2025 hvor Troms og Finnmark fylkeskommune har avsatt to milliarder kroner til å ta igjen etterslepet på fylkesveier. Mer enn 1000 kilometer med vei skal rehabiliteres.

Hovedtiltakene i reinvesteringsprosjektet er forsterkning av eksisterende fylkesveier for å oppnå funksjonell bruksklasse for næringsliv og befolkning. Det vil sikre lavere driftskostnader og bedre levetid for veidekkene. Omfang og utførelse vil tilpasses den enkeltes streknings tekniske tilstand basert på blant annet bæreevnemålinger.