I dialog med våre innbyggere sier de aller fleste at muligheten for å drive med friluftsliv er en av hovedgrunnene til at de trives så godt i Karlsøy. Vi har tilrettelagte turstier, og også mulighet til å vandre både høyt og lavt på mange av våre vakre øyer. Det er kombinasjonen av spennende fjell og fantastisk kyst som på mange måter kjennetegner kommunen.

Nå er sommeren på hell, og høsten er rett rundt hjørnet. Vi er midt i den tiden da moltebær, blåbær og kantareller og annen sopp blir sanket. Topptursesongen er langt fra over, det er fremdeles mange som daglig og ukentlig finner tid til å besøke en av de mange toppturmålene i kommunen.

Det er utallige små og store fiskevann rundt i kommunen, noen av de litt «hemmelige», og andre mer kjent.

Jaktsesongen er også begynt. Gåsejakta er godt i gang, neste helg er det oppstart for rypejakt, og i slutten av september den for mange etterlengtede elgjakta.

Det er et eldorado av muligheter for å bedrive friluftsliv i kommunen, om ikke annet så kan man ta med seg kaffekjelen og finne en bålplass og invitere på en kopp kaffe rundt bålet.

Grip muligheten alle – delta i Friluftslivets uke. Hvis du skal lage et arrangement så kan du registrere det i aktivitetskalenderen på hjemmesiden til friluftslivets uke.

For mer informasjon, følg lenkene!

Husk at livet er best ute 😊

 

Ordfører

Mona Pedersen

 

 

Friluftslivets uke er en landsdekkende feiring av friluftslivet, som finner sted 5. – 13. september. I 2020 finner uka sted for 27. år på rad.

 

Det er allerede registrert nær 700 aktiviteter og turer i den nasjonale aktivitetskalenderen på friluftslivetsuke.no. Vi oppfordrer alle som arrangere turer- og friluftslivsaktiviteter i løpet av uka, til å registrere disse gratis i kalenderen. Alle som registrerer sine arrangement er med i trekningen av 5000 kroner til bruk til innkjøp av utstyr eller annet til sitt lokale lag, forening, kommune etc, med hensikten at det skal komme mange til gode.

 

Ved å registrere turer og aktiviteter i aktivitetskalenderen, blir de også en del av den store nasjonale markedsføringskampanjen for uka, med annonser i landets lokalaviser på nett, og i sosiale medier. På den måten vil aktiviteten bli mer synlig for folk som bor i deres område. Her registrerer du ditt arrangement.

 

På friluftslivetsuke.no finner du også en egen side med oppdatert materiell for uka. Her finner du illustrasjonsbilder, plakatmaler, event- og coverbilder til sosiale medier for uka og de store arrangementene. Vi håper flest mulig vil ta disse i bruk, for å bidra til å skape synlighet for uka. Vedlagte to illustrasjonsbilder for uka, må også gjerne brukes. Her finner du bilder og materiell.

 

På grunn av pandemien vi nå er inne i, blir Friluftslivets uke 2020 litt annerledes. Her har vi samlet viktig informasjon om regler og tiltak om smittevern.  Informasjonen er først og fremst rettet mot deg som arrangerer turer og arrangementer under uka, men kan også være nyttig for andre.

 

OM FRILUFTSLIVETS UKE 5. – 13. SEPTEMBER

Friluftslivets uke 2020 kickstartes som vanlig med #nattinaturen lørdag 5. september, der hele Norge inviteres til å bli med og overnatte ute. Les gjerne mer om #nattinaturen her.

 

I år har vi også et konsept i samarbeid med Hold Norge Rent, der vi oppfordrer alle til å ta en Tur med mening 12. – 13. september. Tur med mening er en felles dugnad for naturen, der vi oppfordrer til å ta en tur ut og plukke med seg søppel man finner på sin vei. Les gjerne mer om Tur med mening her.

 

I en tid der mye er satt på vent håper vi at Friluftslivets uke 2020 kan bli et etterlengtet grønt og friskt pust, som også inspirerer til friluftsliv resten av året.

Karlsøy kommune har et lager av utstyr til friluftsliv - ta gjerne kontakt for å avtale lån!