Foto: Jorunn Amundsen"Vi er stolte og utrolig glad for å være i gang", sier avdelingsleder Monica Nyrud ved Karlsøy omsorgssenter. 

Sykepleier Susann Bjørkmo fikk æren av å sette den aller første vaksinen. Bjørnar Figenschau ga villig sin arm til injeksjonen av vaksinen. "Vi har alle ventet i spenning og nesten telt dager før vi kom i gang, så dette er en gledens dag og starten på en frihet for oss alle som er svært etterlengtet", sier Nyrud. "Vi ser frem til en normal hverdag for våre pasienter, og at vi kan ta imot besøk som før. Vi gleder oss veldig".

Kommuneoverlege Gry Berntzen trakk i dag opp de edle dåpene som nå skal fordeles til pasientene på omsorgssenteret. Karlsøy kommune mottok i går 2 glass vaksine som nå blir utdelt til pasientene.

Berntzen sier at vi nå vaksinerer resten av de 40 pasientene på omsorgssenteret, før vi vaksinerer beboerne i omsorgsboligene. Dette vil skje de påfølgende ukene når vi får tilsendt ytterligere doser fra uke 2. Da vil også ca 20 % settes av til helsepersonell som dermed vil vaksineres samtidig fremover. 

Gry Berntzen opplyser videre at vaksineringen deretter vil skje etter retningslinjene fra FHI. Innbyggere i Karlsøy kommune vil bli oppringt for å avtale time når tiden er inne for dette.