Nye fagarbeidere

Kommunen har over lengre tid jobbet for å sikre nødvendig og tilstrekkelig kompetanse innad i kommunen. Et av tiltakene er å utdanne lærlinger, og nå har årets kull fullført utdanningsløpet. De ferske fagbrevholderne innehar ettertraktet kompetanse innen sitt fagfelt, og har slått to fluer i en smekk med både arbeidserfaring og utdanning.

Det ble markering i kommunestyret med utdeling av blomster til de som hadde anledning til å stille.

- De som hadde anledning til å delta er barne- og ungdomsarbeidere og helsefagarbeidere. Dette er noe vi trenger veldig, vi har behov for fagarbeidere, sa personal- og organisasjonssjef Aina Isaksen før hun delte ut blomster.

De som var tilstede:

Camilla Mounsey, helsefagarbeider, Bryggetunet

Britt Benjaminsen, helsefagarbeider, Bryggetunet

Sara Eliassen, barne- og ungdomsarbeider, Gamnes barnehage

Miriam Bakketun, barne- og ungdomsarbeider, Gamnes barnehage

 

De som ikke hadde anledning til å møte i dag:

Linn Harriet Pettersen, barne- og ungdomsarbeider, Hansnes barnehage

Anette Fagerhaug, helsefagarbeider, Karlsøy sykehjem

Fra venstre: Sara Eliassen, Ordfører Mona Benjaminsen, organisasjon og personalsjef Aina Isaksen, Camilla Mounsey, Miriam Bakketun, kommunedirektør Leif Hovden og Britt Benjaminsen.

 

Utdeling av årets kulturpris

Også årets kulturprisvinnere fikk skinne under lampene på kommunestyret. Diakonitjenesten arrangerer hver måned arrangementet KOS DEG i vinterhagen på Karlsøy sykehjem. Beboere, pårørende og pensjonister fra hele kommunen setter pris på samlingspunktet, og det pleier være fullt hus. KOS DEG-treffene er så populære at ryktet går utenfor kommunegrensa, og deltakere fra Tromsø deltar.

Juryens begrunnelse:

Da Karlsøy omsorgssenter på Hansnes ble tatt i bruk i 2003 startet de opp med arrangementet KOS DEG i vinterhagen på Karlsøy sykehjem. Der samles beboerne, pårørende og pensjonister fra hele kommunen siste onsdagen i hver måned.

Her er det andakt, ord for dagen, allsang, historiefortellinger, loddsalg og selvfølgelig servering av kaffe og kaker. Stemningen på disse arrangementene er alltid god og folk trives.

Folk møtes fra alle øyene i kommunen og kan kose seg med sang, musikk og gode samtaler.

Diakoniforeningen har drevet dette kulturarrangement i nesten 20 år på frivillig basis. De klarer å samle opp mot 80 besøkende hver måned.

Det er ikke så mange kulturarrangement som er tilsettelagt for denne aldersgruppa i vår kommune, ei gruppe som etter hvert er blitt stor.

Det legges ned mye arbeid for å tilrettelegge og planlegge hvert arrangement. Dette klarer Diakonitjenesten utmerket.

Å kunne skape møteplasser for alle aldre er viktig for å bekjempe ensomhet og utenforskap. Temaet har blitt satt søkelys på under årets Verdensdagen for psykisk helse tidligere i oktober hvor temaet var #løftblikket. Kulturprisen 2022, diakonitjenesten.jpg

Kjellaug Isaksen holdt tale på vegne av Diakonitjenesten og kunne fortelle om et stort frivillig engasjement. Hun kunne videre fortelle at på KOS DEG- treffene blir alle sett. Mange kommer på treffene for å møte naboer, holde kontakten med kjente og delta på sangsstund. Isaksen mente prisen kunne vært kalt fredsprisen for folk fra alle øyene deltar. 

- Jeg vil takke for nominasjon, takke til levekårsutvalget, Sparebank1 Nord-Norge og Karlsøy kommune. Hjertelig takk, avsluttet Isaksen.