-Ulabrand er et lag som er flinke til å søke midler fra fondene våre, og vi ser tydelige spor på hva de har fått til, sier rådgiver for kultur, idrett og folkehelse, Trine Henriksen. Hun viser til at laget har oppgradert inngangspartiet til universell standard, pusset opp toalettene til lagets hus Ulaheim, og fått bygget en splitter ny gapahuk ute den siste tiden.
Leder for Ulabrand Monika Nyrud forteller midlene fra kommunen betyr mye for laget. - I tillegg betyr det at folk får lyst til å engasjere seg fordi de ser at det skjer noe og at de synes det er gøy å være med i laget som ble stiftet i 1939.
Utleiekontant Wiggo Aune forteller de har fått penger til det de ønsker seg og har fått mulighet til å realisere prosjekter.
Får jevnlige henvendelser
Aune forteller at da huset ble bygget i 1986, tok dugnadsgjengen skikkelig i, og bygde et stort bygdehus på 300 kvm med full kjeller, og det med null i gjeld da nøkkelen ble satt i låsen! I kjelleren er det god plass, og laget leier ut båt- og bilplasser og annen oppbevaring. - Vi får jevnlige henvendelser fra bedrifter som ønsker å leie lagerplass, det gir gode leieinntekter til oss, sier Aune.
Det er stor aktivitet på huset året rundt med blant annet møljekalas, arrangementer i forbindelse med jul, 17.mai og påske, lørdagskafè hver uke og Gamnesdagan. I tillegg leies huset ut til private som ønsker å feire livets store og små begivenheter enten det er bryllup eller barnedåp. Fjoråret var all time high med rekordomsetning. God omsetning betyr flere muligheter for prosjekter.
Ulabrand har også flere undergrupper, Husflidslaget, underholdningsgruppa, og for de minste, Ulaknott. De her egne arrangementer gjennom året som bidrar til at de over 70 medlemmene har mange muligheter til å engasjere seg. Nå er det et jubileumsskrift som står på menyen for den driftige gjengen på Gamnes. De skal nemlig mimre tilbake med bilder og historier fra de siste 15 årene med aktivitet på huset.
Ordfører Mona Benjaminsen mener sosiale møteplasser som Ulabrand er viktige for ettermiddagsøkonomien. - Fondene kan bidra til at møteplassene blir innbydende, oppgradert og moderne. Hun forteller videre at det er formannskapet som bevilger penger til fondene som har et bredt nedslagsfelt. Hensikten med fondene er å skape bolyst og gode inkluderende lokalsamfunn.
Tok en råsjans
I fjor sommer inviterte Violet Road opp til dans under 10-årsjubileumet til Gamnesdagan, et av lagets mest populære årlige arrangement. Over 300 mennesker tok turen i nydelig sommervær for å nyte en ekte nordnorsk sommernatt i godt selskap. Nyrud forteller de tok en råsjans på å booke bandet. - Folk kom og koste seg og spiste grillmat.
Det er ingen tvil om at gjengen på Ulaheim kommer til å være en levende møteplass i lang tid fremover til glede for lokalsamfunnet i Karlsøy.