Leder for BL Vågheim, Karina Schjølberg, loser oss gjennom rom etter rom som er nyoppusset med midler fra blant annet bo-og blilystfondet til Karlsøy kommune. Man kan nesten si samfunnshuset er totalrenovert de siste årene. Nytt gulv, nytt backstageområdet med dusj og toalett, ramper for universell utforming, skiftet og malt utvendig panel, nytt kjøkken og nybygd hems er det som blir ramset opp. De har tatt i et bærekraftig tak med å handle brukte møbler på Rebell i Tromsø. Det er plassert grønne planter rundt omkring i det lyse og innbydende lokalet. 

-Det hadde vært umulig for oss å pusse opp så mye uten å få midler fra kommunen, forteller Schjølberg.

Foto: Stine Rakkenes

Stor aktivitet på huset

Med et styre på 17 personer er de ikke rart ting går unna. Schjølberg forteller det alltid er folk på arrangementene de har enten det er sykveld, tacokveld, aktivtetskveld, bingo eller julebord.- Da vi hadde julebord måtte vi ha venteliste for det var så mange som ville være med, sier hun.  Rekken av arrangementer er lang, og det er aktivitet på huset flere ganger i uka. Huset er åpent for alle som ønsker å bruke det. Ordfører Mona Benjaminsen sier samfunnshuset er der hvor aktiviteten i bygda ofte skjer.

-Når vi får så mye offentlig støtte, er det viktig for oss at huset er åpent for alle som vil komme hit å bruke det, sier Schjølberg Og legger til at SalMar sponser bygdelaget årlig med 20.000 kr i tillegg til at de får tippemidler.  Rådgiver for kultur, idrett og folkehelse, Trine Henriksen sier at et slikt samfunnshus med så mye aktivitet betyr mye for mange.

Foto: Stine Rakkenes

Skryt til ungdommene i bygda

Lederen skryter også av bygdas ungdommer som alltid tar i et tak og stiller opp i kassa under arrangementer, eller bistår med mikrofoner eller annen teknikk når noen er på scenen. - De stiller alltid opp og hjelper med det de kan og alltid med godt humør. Vi har kjøpt inn nytt miksebord, mikrofoner og ipader og ungdommene er flinke til å bistå, roser Schjølberg. Nå skal de lage ungdomsklubb på huset. 

Neste prosjekt på agendaen er å få bygget en ordentlig garderobeløsning slik at gjestene på BL Vågheim kan henge jakkene fra seg på et ordentlig sted.