Formannskapet tildelte midler bredt, det ble gitt støtte til fiskerinæringa, både lån til kjøp av fiskebåt og støtte til kjøp av fiskeutstyr. I tillegg fikk blant annet E-sport-satsing, selvforsvarskurs og reiselivet tilskudd.

Blant frivillige lag som fikk støtte var Vannøy Frivilligsentral.

De har fått støtte til å starte opp språkkafè på Vannareid. Bakgrunnen for at det ble søkt om midler er at det har kommet flykninger fra Ukraina i tillegg til arbeidsinnvandring fra flere land. Daglig leder Eva Mikkelsen forteller at de vil legge opp språkkafèen med språkspill og språkkort på norsk, engelsk, ukrainsk og arabisk. På den måten kan de som vil lære seg språk komme og delta på en uformell ettermiddag en gang i uka. Hun mener tilbudet vil være viktig for lokalmiljøet da det er viktig å bli kjent med de rundt seg. Tilbudet vil være gratis og det vil være enkel servering. Mikkelsen håper at resultatet av språkkafèen vil være et tryggere samfunn både privat og på arbeidsplasser. Hun håper også at frivillige engasjerer seg slik at tilbudet får lang levetid. 

 

Språkkort som skal brukes til språkkafè på Vannareid. Foto: Eva Mikkelsen

 

Støtte til næring

Tyra Midtgaard har fått støtte til utbedring av fjøs på Karlsøya. Midtgaard driver med sau og høns, og hun forteller at støtten betyr at hun får gjennomført utbedringer som er nødvendige og som hun hadde regnet med å ta flere år å få gjennomført. Det som skulle gjøres litt og litt kan nå gjøres i løpet av sommeren. Det blir bedre for dyra. At hun får økonomisk støtte fra kommunen sier hun betyr mye og hun føler seg godt tatt i mot med å starte næring. - Vi tar en sjanse på etablere oss på Karlsøya, men vi føler oss godt tatt i mot og er takknemlig for støtten. Det gjør ting mye lettere, sier Thyra. 

bo og blilyst karlsøya.png

Formålet med støtteordningene er å støtte opp under tiltak og prosjekter som legger til rette for og bidrar til samfunns- og næringsutvikling, verdiskapning og entreprenørskap i kommunen vår. Målsetningen er flere lønnsomme arbeidsplasser, bo- og blilyst og økt tilflytting.