Vi ønsker at flere innbyggere skal få muligheten til å komme seg ut på tur, og da gjerne sammen med andre. Det å oppdage nye steder, gå stier man vanligvis ikke ville gått, bli kjent med andre mennesker og skape nettverk gir gode øyeblikk i hverdagen og bidrar til bedre folkehelse for alle. 

"På tur i Karlsøy" skal være enkel å delta på. Både som turarrangør og som turdeltaker. Det krever ingen registrering og  lite planlegging for den eller de som inviterer til tur. Vår rådgiver for kultur, idrett og folkehelse, samarbeider med noen turglade mennesker for å få til noen turer på de ulike øyene. MEN! Vi ønsker også at publikum skal kunne invitere til en liten tur. Alt vi ber om er at dere melder inn turen til oss. Helst et par dager i forveien, slik at vi rekker å annonsere den på hjemmesiden og på Facebooksiden vår. 

Alle turene som arrangeres som en del av "På tur i Karlsøy" vil plasseres innenfor et utvalgt tema. Hvert tema har sin egen turkopp og de som deltar på slike turer vil få en slik kopp. 

Turene deles inn i følgende tema: 

- Vennetur: Inviter med noen som kanskje trenger litt hjelp for å kunne oppleve en fin tur. Det være seg eldre, din nabo, din tante eller personer som bare trenger en liten "dytt" for å komme seg ut. Kanskje vil det skape nye vennskap, eller være med på å skape nye minner med eksisterende venner. Alle type turer vil kunne inngå i denne kategorien. De som er med på en slik tur vil få en turkopp vi har kalt "Vennekoppen". 

- Fjæretur: Inviter til en tur til din favorittfjære eller på stranda. Gå en tur langs fjæra og opplev bølgebrus, dyreliv og fauna. Kanskje kan man bare lage bålkaffe sammen eller oppdage spennende skatter som har skylt i land. Alle som deltar på en slik tur vil få en turkopp vi har kalt "Fjærekoppen". 

- Fjelltur: Inviter til tur på fjellet. Husk at små turer er også turer.  Kanskje er det noen som har lyst til å bli med på en "kjentmannstur" i ditt nærområde. Alle som deltar på en slik tur vil få en turkopp vi har kalt "Fjellkoppen". 

- Skogstur: Øyriket vårt har store områder som består av skog og myrer. Mange daler og nærområder kan være lette turmål for de som ikke er like vante til å gå i skog og mark. Kanskje har dere en gapahuk eller lavvo lett tilgjengelig som kan være et mål for en skogstur? Eller dere vet om en fin skogssti dere ønsker å vise andre? Alle som deltar på en slik tur vil få en turkopp vi har kalt "Skogskoppen".

- Sanketurer: Dette er kanskje ikke mest attraktivt som vinter;- og vårtur, men her er det bare fantasien som setter begrensinger. Hva med å sanke søppel i sjøkanten? Inviter gjerne andre med på en slik tur. Alle som er med på en slik tur vil få en turkopp vi har kalt "Sankekoppen"

Kort oppsummert så er kravene til at din tur skal kvalifiser til å være en del av "På tur i Karlsøy" at:

- Du melder den inn til oss en liten stund før turen skal gjennomføres. Gjerne så tidlig som mulig slik at vi kan sende ut turkopper til arrangør av turen til utdeling og at vi rekker å annonsere den på vår hjemmeside og facebookside.

- Turen må være en lavterskeltur, slik at flest mulig kan klare den.

Vi stiller ingen krav til at turen må passe fergetider eller lignende. 

Vi håper å få til dette lavterskeltilbudet rundt omkring i hele Karlsøy kommune og har du lyst å arrangere en lavterskeltur der du bor kan du ta kontakt slik at vi kan annonsere det.  

Alt vi trenger å vite er hvilken type tur, tid og sted for oppmøte. 

Send oss informasjon om din tur ved å klikke her.