Er du elev på ungdom eller videregående skole og noen gang lurt på hvordan det er å være ordfører? Nå har du sjansen når kommunen lyser ut ordførerjobben for en dag.  Kommunen har også andre ledige jobber blant annet som rådgivere. Vil du prøve deg? Send en kort søknad til aina.isaksen@karlsoy.kommune.no.

Om Operasjon Dagsverk

Vi er Norges største solidaritetsaksjon av, med og for ungdom. Vi jobber for en bedre verden ved å sette global urettferdighet på timeplanen i den norske skolen. 

OD – dagen er i år torsdag 3 november, og handler i år om psykisk helse og tabu i Uganda. Det bor 45 millioner mennesker i Uganda, men det finnes kun 35 psykologer. På skoler finnes ingen psykiske helsetilbud. Blant venner og familie er følelser tabu å snakke om. Politikerne tar ikke problemet på alvor, og bevilger lite penger til psykisk helse. I praksis vil det si at det er nesten ingen å snakke med når livet blir for mye.

En av de viktigste forsvarene mot tunge tanker er trygge og nære relasjoner. Å snakke om hvordan man har det er ikke lett. Ungdom i Uganda blir verken tatt på alvor av voksne, av skolen, eller av politikerne. Det vil Operasjon Dagsverk gjøre noe med. 

 Les mer om OD på Operasjon Dagsverk (od.no)