NODAs direktør Kjersti Monsen kunne fortelle at I fjor ble prosjektet gjennomført i Tromsø ved Prostneset. Etter en juryvurdering av flere forslag var det arkitektene Elin Delmar fra Norconsult og  Alexander Rundlöf fra Asplan Viak som gikk av med seieren. De var også med på turen, og snakket om hvordan de jobbet frem sitt vinnerforslag Summer as Winter as Summer, som nå skal etableres ved fergekaia på Hansnes.

NODAs direktør Kjersti Monsen

 

Lyslenker og fargerik asfalt

Delmar og Rundlöf har levert et lekent forslag hvor sitteplatåer, vertikale elementer, lys og et fargerikt asfaltmønster er i fokus. Hansnes skole er invitert til å delta i prosjektet ved å male asfalten i fargerike farger. Det er også gitt plass til skateramper etter ønske fra Karlsøy Brettklubb.

– I tillegg til å sette søkelys på koselig og inviterende lys, tenkte vi mye på dette med tredimensjonalitet og vinterbruk, og å skape noe som gir en interessant topografi på vinteren. Det skal være enkelt, uten å trenge å flytte på noe, og ta plassen i bruk året rundt, fortalte Rundlöf.

– Det som er interessant når vi snakker om arktiske byrom, er særlig hvordan man håndterer snø. Vi kan ikke bare tenke at den skal brøytes bort, men heller at snøen kan tilføre noe, at det blir et annet landskap på vinteren med egne kvaliteter.

På Tusenårsstedet fikk deltakerne mulighetene til å se hvordan stedet blir utformet i arkitektmodellen i 3D.