Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline
20. september kl. 16:52

Kokevarsel Kristoffervalen vannverk

Det anbefales at alt vann kokes som skal drikkes og brukes til matlaging.

Les mer clear

Ung region

Opplæringsdag for ungdomsrådene

Den 6. og 7. desember var ungdomsrådene i Balsfjord, Karlsøy og Tromsø samlet til opplæring på Elisabethsenteret i Tromsø.

  1 / 22 
 
 
 


Kvelden 6. desember ble brukt til å bli kjent med hverandre gjennom forskjellige sosiale aktiviteter og litt praktisk info. Det ble tid til en presentasjon av ungdomsrådene og en spennende gruppeoppgave. Her fikk fire grupper utdelt en tallerken med ett egg, noen papirark, piperensere, en meter hyssing og en gummihanske. Oppgaven var å lage dette til innretninger som skulle slippes i bakken fra andre etasje, uten at eggene ble knust.

Ungdommene gikk inn for oppgaven med liv og lyst, og det ble utviklet kreative innretninger, som etter hvert ble sluppet i bakken. Spenningen var stor når innretningene ble åpnet, og man skulle kåre hvem som fikk det beste resultatet. Tre egg overlevde testen, mens ett var knust, men så var det slett ikke dette oppgaven handlet om. Det hele var en test på hvordan gruppene samarbeidet og forholdt seg til diverse frister og retningslinjer som var satt. Noen besto, mens andre klarte seg mindre bra. Men, alle lærte noe.

Selve opplæringsdagen, den 7. desember, startet med frokost og Zumbamorgen, oppsummering av programmet fra kvelden før, og arbeid med tre forskjellige Case. En gruppe jobbet med å etablere bedre samhandling mellom ungdomsråd og elevråd i kommunene og i regionen. To grupper jobbet med å gjøre ungdomsrådene mer synlig i kommunene, i media og i sosiale kanaler. En tredje gruppe jobbet med å styrke ressursene rundt en reoppstart av Ungdommens Hus Credo.

Opplæringsdagen hadde besøk av Lene Hansen fra Troms Fylkeskommune som pratet om Ungdommens Fylkesråd, og om Ungdommens Fylkesting som skal holdes i januar.

Daglig leder av Tromsø områdets regionråd, Yngve Voktor, fortalte om regionrådets arbeid for Balsfjord, Karlsøy og Tromsø.
      
Til slutt holdt Hilde Sjurelv en engasjerende workshop om ungdomspolitikk.  

En interessant og nyttig opplæringsdag ble avsluttet med «utsjekk» hvor hver enkelt deltaker fikk gi uttrykk for sitt utbytte av opplæringen.

Karlsøy ungdomsråd består av Julie Heika, som er leder, og medlemmene Ronja Olsen, Christina Martinsen, Bjørn Sjåvik og Morten Hansen.

På grunn av kolliderende gjøremål var det bare Bjørn og Morten som deltok på opplæringen fra vårt ungdomsråd.

Regionale ungdomsråd i stort format.jpg

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut