Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Formannskapsmøte

Søknad om festivaltilskudd

Det ble ivrig debatt da saken om kr 50 000,- i tilskudd til sommerens Karlsøyfestival og 10 års jubileum ble behandlet i formannskapet.
Karlsyfestivalen

Debatten ble en klassisk ”Karlsøyfestivaldebatt” slik vi har hørt den fra formannskap og kommunestyre de siste årene:

 

Svein-Egil Haugen (SV) erklærte seg, av åpenbare grunner, inhabil før Kjell Lekang (Kp) ba om ordet og roste det mangeårige initiativet fra Karlsøyfestivalen og betegnet dette som et stort og markedsmessig viktig kulturarrangement for og i Karlsøy kommune. Avstemning i listefeber på VG viser at Karlsøyfestivalen ligger på en 5. plass blant 85 festivaler, og forteller at festivalen har stort gehør i folks ører. 

 

Jostein Richardsen (Frp) mente det er problematisk å skulle gi kommunalt tilskudd til en festival som har som motto å skulle motarbeide det etablerte samfunnssystemet. Festivalen får støtte fra andre og bør kunne klare å hale i land arrangementet uten kommunalt tilskudd.

 

Helene Kongsli (Ap) var nysgjerrig på festivalen etter å ha hørt så mye negativ omtale, bl.a. fra noen av dagens fremmøtte representanter, og meldte seg derfor som frivillig under fjordårets festival. Hun ble positivt overrasket. Festivalen hadde mange gode kulturelle innslag, lite fyll, en stille og rolig stemning, og hun fikk treffe folk som hun ikke hadde møtt på mange år. – Dette kan betraktes som den nye tids kirkehelg på Karlsøya, hvor folk fra fjern og nær møtes og prater i lag, mente representanten Kongsli.   

 

Jostein Richardsen (Frp) ønsket å klargjøre at han ikke er i mot selve festivalen, man at han har problem med å bevilge penger til noe som må betraktes som en demonstrasjon.

 

Bjørn Lian (Frp) mente at reklameverdien fra Karlsøyfestivalen ikke bare er positiv og kan diskuteres. Festivalen er også med på å gi Karlsøy et rykte som ikke er godt og er sterkt kritisk til årets festivaltema ”Verdig raseri”. – Det kan være positivt at de frivillige jobber for en sak, men store ringvirkninger for kommunen blir det neppe om vi har festivalen eller ikke.

 

Helene Kongsli (Ap) kan ikke forstå at det politiske budskapet er så fremtredende under festivalen. Det er nå den jevne mann som kommer fra forskjellige steder på forskjellig måter, og til og med en egen festivalprest syntes det var greit å komme til Karlsøya under festivalen. – Jeg tror en representant fra Frp bør ta seg en tur utover under årets festival.

 

Kjell Lekang (Kp): - Når festivalen har en profil er det jo naturlig at det fokuseres på et tema. Akkurat det er ikke spesielt for Karlsøyfestivalen. Det er viktig å ha et fokus og en profil for å belyse at det foregår noe ute i samfunnet.    

 

Etter debatten ble det flertall for å bevilge kr 50 000,- til årets Karlsøyfestival.

 

Inntrykk fra Karlsøyfestivalen 2007

Tips en venn  Skriv ut