Veilysene

Veilysene i kommunen er kilde både til glede og irritasjon. Glede og nytte i mørketida for de som kan gå og kjøre på opplyste veier, og irritasjon og frustrasjon når det oppstår feil som resulterer i mørklagte strekninger - og når områder som gjerne vil ha veilys ikke blir prioritert under budsjettmøtene i desember.

Veilys

Veilys

Mange av veilysene i kommunen er satt opp etter dugnadsinnsats fra befolkninga, men driftes og vedlikeholdes over kommunebudsjettet. Og det har som kjent en grense. Noen av veilysrodene er nye og krever ikke mye vedlikehold, mens andre er eldre og mer krevende og faller raskere ut.
Driftsavdelinga leier inn elektriker som går over og vedlikeholder alle veilys på høsten før mørketida setter inn. Den samme runden tas en gang på nyåret også. Større vedlikehold i perioden mellom disse to hovedrundene er dyrt og kan faktisk bli så dyrt at det ikke finnes budsjettdekning for det.

Alle feil på veilysnettet kan meldes inn til kommunens servicekontor på telefon 77746000, epost til postmottak@karlsoy.kommune.no eller kontaktskjema på kommunens hjemmeside.Feilmeldingene samles opp og gjennomgås og det fortas en prioritering slik at viktige og enkle feilrettinger kan prioriteres. Større og dyrere feilrettinger kan måtte vente til hovedvedlikeholdet eller om det tilfeldigvis er fagfolk og utstyr i området som kan ta feilrettingen i forbindelse med andre oppdrag.
Det er i alle fall viktig at feil meldes på ordinær måte slik at de blir registrert og vurdert.