Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Fakken Vindpark

OED har gitt konsesjon til vindkraftanlegg på Fakken

Følgende pressemelding er i dag sendt fra Olje og Energidepartementet. - En gledens dag, sier sier ordfører Bent Gabrielsen i Karlsøy og konsernsjef Oddbjørn Schei i Troms Kraft.

Olje- og energidepartementet har gitt Troms Kraft Produksjon AS konsesjon til å bygge og drive et vindkraftanlegg med inntil 60 MW installert effekt i Karlsøy kommune i Troms.

 

-Vindkraft er en av bærebjelkene i regjeringens satsing på fornybar energi. Fakken vindkraftanlegg vil gi et vesentlig bidrag av fornybar energi som er med på å styrke forsyningssikkerheten både lokalt og regionalt, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen

 

Vindkraftverkets årsproduksjon er anslått til om lag 180 GWh, som tilsvarer det årlige forbruket til omkring 9.000 husstander. Utbyggingen av vindkraftverket vil ha betydning for næringsutviklingen i distriktet, og ha en positiv økonomisk effekt for Karlsøy kommune.

 

Departementet har samtidig gitt Troms Kraft Nett AS konsesjon til å bygge og drive en 132 kV kraftledning fra Fakken vindkraftanlegg til Ringvassøy transformatorstasjon i Karlsøy kommune og jordkabel gjennom Kvalsundtunnelen i Tromsø kommune. I tillegg til å sikre nettilknytning for Fakken vindkraftanlegg, vil kraftledningen bedre kraftforsyningssikkerheten i området.

 

En opprømt ordfører Bent Gabrielsen er lykkelig over at saken har fått et slikt utfall. - Dette er en gledens dag for utviklingen av Karlsøy kommune. Utbyggingen vil gi mange positive ringvirkninger, som økte skatteinntekter, flere arbeidsplasser og mye aktivitet i utbyggingsperioden. Troms kraft har allerede lovet å benytte seg av tjenester fra det lokale næringslivet under utbyggingen, så dette vil nok representere et betydelig løft for de som driver innenfor forskjellige relevante virksomheter her ute.

 

Sier en ordfører, som har hatt en hektisk ettermiddag, og som er på vei hjem til øya i kommunen som ser ut til å bli et utstillingsvindu for fornybar energi i Troms.

 

Søknaden

Artikkel på kommunens hjemmeside 18. september

Nordnytt

 

Tips en venn  Skriv ut