Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline
12. mai kl. 19:24

Isskredfare - Dåfjord vest, Steinnesveien

Vi ønsker å informere dere om en betydelig isskredfare i Dåfjord vest, Steinnesveien område. Våre observasjoner har indikert en høy risiko for isras.

clear

Fakken Vindpark

Klage over reguleringsplan ikke tatt til følge

Fylkesmannen i Troms har nå behandlet klagen over reguleringsplanen for Fakken Vindpark uten å ta denne til følge.
Fakken_400x266
Her, på platået ovenfor Fakken, er vindkraftparken planlagt etablert.

 

Troms Kraft Portal om Fakken Vindpark. 

På vegne av innbyggerne i Nord-Vannvåg påklaget Gerd Karlsen kommunestyrets reguleringsplanvedtak. I klagen pekes det på at innbyggernes primære ankepunkt går på det forhold at en 132 kV kraftlinje skal trekkes i luftspenn gjennom bygda, fra Fakken til Hessfjord, og ikke i jordkabel, slik det tidligere i prosessen ble fremmet krav om fra kommunens side ovenfor Troms Kraft og NVE. Det fremholdes videre at saksbehandlingen i forbindelse med vedtagelsen av reguleringsplanen har vært kritikkverdig. Spesielt hevdes det at kommunen ikke har lagt til rette for at motstanderne mot vindkraftverket har fått fremme sine synspunkter i samme utstrekning som søker.

 

Reguleringsplanvedtaket ble også påklaget av aksjonsgruppa ”Nei til Fakken vindpark”. I klagen anføres det at reguleringsvedtaket er ugyldig på grunn av vesentlige feil ved saksbehandlingen. Det vises til at aksjonsgruppa har sendt flere brev til kommunen angående inhabilitet, samt forventede helsemessige problemer og støyproblemer i forbindelse med realiseringen av reguleringsplanen, og at vedlegg i form av støyrapporter etc. til disse brev ikke i sin helhet har blitt lagt frem for politikerne i vedtakelsesprosessen av planen. Videre hevdes det at det mangler utredninger om friluftsliv, vannforsyning m.m. i forbindelse med et eventuelt vindkraftverk.

 

Klagen ble ikke tatt til følge av driftsutvalget eller kommunestyret, og ble etter dette sendt Fylkesmannen for endelig behandling.

 

Etter en lang oppsummering er konklusjonen: ”Fylkesmannen finner etter dette at det forslag til reguleringsplan som ble vedtatt av Karlsøy kommune den 31.08.2007 oppfyller de krav til konsekvensutredning som følger av plan- og bygningslovens kapittel VII-a med tilhørende forskrifter.

 

I tillegg ser ikke Fylkesmannen at rådmann Jan-Hugo Sørensen var inhabil til å delta under behandlingen av reguleringsforslaget, med bakgrunn i at han har hytte og eiendom ”i nær beliggenhet til vindparken”, jf. klagen fra aksjonsgruppa ”Nei til Fakken vindpark”.

 

Avslutningsvis konkluderer Fylkesmannen slik:

 

Klagen tas etter dette ikke til.  På bakgrunn av ovenstående og med hjemmel i plan- og bygningslovens § 27-3 annet ledd jf. Miljøverndepartementets rundskriv T-8/86, fatter Fylkesmannen følgende vedtak:

 

Fylkesmannen stadfester kommunestyrets vedtak i sak 0071/07.

Tips en venn  Skriv ut