Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vokser barn fortere om sommeren enn om vinteren?

Har du lurt på om barn vokser med forskjellig hastighet i de forskjellige årstidene? Det har i hvert fall ungene på Vannareid - og de bestemte seg for å finne ut av det. De gikk skikkelig vitenskapelig til verks - og nå kan du også få vite hva de fant ut!
Så spennende er prosjektet deres at de er valgt ut som en av fem finalister fra Nord-Norge til kåringen av "Årets Nysgjerrigper 2015"!

På nyskjerrigper.no kan vi lese at 27 prosjekter fra hele landet er videre til finalen i barnas forskningskonkurranse. Etter å ha lest og vurdert 167 prosjekter fra 3000 barn har juryen nå plukket ut finalistene i Årets Nysgjerrigper 2015. Blant de 27 finalistprosjektene skal det kåres ti prisvinnere.

Og blant finalistene er altså 3. og 4. klasse ved Vannareid oppvekstsenter med sitt prosjekt: "Vokser barn saktere om vinteren enn resten av året?"

Finalistene må vente i spenning frem til 10. juni. Da avslører vi hvem som vinner førsteprisen og hederstittelen "Årets Nysgjerrigper 2015", og hvem som stikker av med de ni andre prisene i konkurransen. Førsteprisvinnerne feires med premietur og prisutdeling hos Forskningsrådet i Oslo.

Vi vil i alle fall gratulere dem med å ha kommet til finalen i en så knallhard konkurranse!

Les mer om prosjektet deres og hva de fant ut her!

 

 

Tips en venn  Skriv ut