Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vannøy Sjøcamp med ny eier

Lars-Johan J. Eira har overtatt

Helene og Roald Jensen solgte i midten av september livsverket sitt til Lars-Johan Eira.
Lars-Johan_400x300
Den nye eieren, Lars-Johan J. Eira.

Lars-Johan er tidligere reineier fra Kautokeino, enkemann de siste seks år, og far til seks voksne barn. Reindriften ble drevet med sommerbeite i Kvænangen og vinterbeite i Kautokeino, og familien bodde derfor halve året på hver plass.

 

Vi besøkte Lars-Johan sist fredag og var nyskjerrig på hvilke tanker han hadde om fremtidig drift av Vannøy Sjøcamp. Anlegget er bygget opp gradvis, over mange år, av ekteparet Helene og Roald Jensen, og er godt innarbeidet i markedet. Det eksisterende konseptet skal beholdes, men moloen planlegges endret noe og det skal kjøpes inn noen nye båter. I tillegg ønsker den nye eieren at hans bakgrunn skal gjenspeiles i driften ved å tilby samisk tradisjonsmat og dekorere deler av lokalene med samisk husflid. På sikt planlegges det å kjøpe inn noen kjørerein og sleder, samt bygge opp en liten sameleir i området. Ingenting er bestemt, og Lars-Johan skal derfor bruke vinteren til å la planene modne og så være klar når havfiskesesongen starter opp igjen til våren.

 

I mellomtiden er Vannøy Sjøcamp åpen for alle typer arrangement, med eller uten overnatting. Det er bare å ringe Lars-Johan sin mobiltelefon 90026479 eller fasttelefon / E-postadresse som finnes på sjøcampens hjemmeside.

 

Sist lørdag inviterte Lars-Johan til Biððos fest på sjøcampen, med stor suksess. Biððos er samisk tradisjonsmat mye brukt i bryllup og andre mer høytidelige selskap, og på lørdagskvelden fikk 50 – 60 gjester nyte denne retten, med god drikke og i trivelige lokaler.

Kafe_400x300
Kafe 2_400x300
Bilder_400x300
Utstoppede dyr_400x300
Kongekrabbe_400x300
Vannøy Sjøcamp_400x266
Tips en venn  Skriv ut