Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ungdommens Hus CREDO

Anette fra TVIBIT på besøk

To tirsdager har CREDO hatt besøk av Anette fra TVIBIT. Sist tirsdag fikk ungdommene være med på en SWOT analyse.
DSCF0406_400x300

Første besøket av Anette ble brukt til å bli bedre kjent med ungdommene, men det ble også gjennomført noen øvelser og rollespill for å bevisstgjøre ungdommene i sitt eget kroppsspråk og om hvordan man agerer i forhold til hverandre.

 

Sist tirsdag ble det delt ut Post-it lapper og ungdommene skulle da uttale seg om styrker, svakheter, muligheter og trusler i CREDO miljøet. SWOT-analysen ble gjennomført med stor iver og mye skrål, og med høylytte meningsytringer, men til slutt med en mengde skriftlige uttalelser på de utdelte lappene.

 

De fire bokstavene «SWOT» representerer forbokstaven i de engelske ordene Strengths (styrker), Weaknesses (svakheter), Opportunities (muligheter) og Threats (trusler). SWOT-analyse gir et godt utgangspunkt for å ta beslutninger, og kan være et nyttig verktøy for å identifisere områder for forbedring.

 

DSCF0410_400x300

Ungdommene mener selv at de er heldige som har et ungdommens hus, og at CREDO er en sosial og rusfri møteplass hvor det kan drives med forskjellige aktiviteter. Som svakheter med CREDO nevner ungdommene at det ødelegges litt for mye utstyr og at det har forekommet røyking og snusing utenfor, samt tilløp til mobbing. Mulighetene i huset er mange, og det nevnes flere filmkvelder, å få ”blårommet” ferdig (blårommet blir et rom for TV-titting og rolige aktiviteter), og ta kjelleren mer i bruk. Som trusler nevner ungdommene røyking og snusing, at det ikke bevilges penger til fortsatt drift og rykter om at CREDO skal/bør stenges.

 

Disse momentene skal kommunen i samarbeid med ungdommene selv jobbe med fremover. Det foregår en kontinuerlig bevisstgjøring på dette med rus, røyking, snusing og mobbing. Videre er ”blårommet” snart ferdig, og vi nevner at ungdommene selv har bidratt sterkt i dette arbeidet. Det er videre planer om å flytte et Air hockey spill ned i ett av kjellerrommene, og det jobbes med et nytt prosjekt fra 2009 som skal skaffe både penger og arbeidekraft til ungdomsarbeid i kommunen. 

 

DSCF0416_400x300
DSCF0583_400x300
DSCF0584_400x300
DSCF0585_400x300
DSCF0588_300x400
DSCF0590_400x300
DSCF0594_300x400
Tips en venn  Skriv ut