Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tiltakssonen for Nord-Troms og Finnmark

Likebehandling av kommunene

KS Troms og Finnmark ber Stortinget gjøre slutt på en lang og urimelig forskjellsbehandling av kommunene i tiltakssonen. P.S. OPPDATERT MED VEDLEGG.
KS 2_200x133

I konklusjonen til uttalelsen som kommunene sender til Stortinget heter det: 

 

Det er nå på tide at forskjellsbehandlingen av kommunene innenfor tiltakssonen for Finnmark og Nord-Troms rettes opp. Høstkonferansen for KS Troms og Finnmark 21. – 22. oktober 2008 vil sterkt henstille Stortinget om at det nå settes sluttstrek for en lang og urimelig forskjellsbehandling av kommunene innenfor tiltakssonen, ved at også Nord-Norge tilskuddet beregnes likt for alle kommunene i tiltakssonen. 

 

Torsdag 30. oktober vil alle 7 Nord-Troms ordførerne og leder av rådmannsutvalget i KS Troms og Finnmark, Jan-Hugo Sørensen, reise til Oslo for å legge frem saken ”Likhet i inntektssystemet for kommunene i tiltakssonen” for komitesekretær Ingrid Sand i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget. 

 

Om forskjellsbehandlingen skulle bli rettet opp og kommunene i Nord-Troms blir sidestilt med Finnmark vil det for Karlsøy kommunes del bety ytterligere 10 mill i årlig overføring fra staten. 

 

Høringsnotat fra Nord-Troms Regionråd PDF document ODT document

 

PowerPoint fra Karlsøy kommune og Nord Troms Regionråd

Tips en venn  Skriv ut