Kommunen har tatt i mot over 70 flykninger, og flere har nå avsluttet introduksjonsprogrammet, og andre er godt i gang. Introduksjonsprogrammet skal gi deltakerne grunnleggende ferdigheter i norsk og innsikt i norsk samfunnsliv. I tillegg ønsker programmet å forberede de til utdanning eller jobb. Som en avslutning på året ønsket flykningetjenesten å sette pris på det gode samarbeidet mellom deltakere, arbeidsgivere og kommunen. 

Kommunedirektør Leif Hovden ønsker velkommen. Foto: Stine Rakkenes

Kommunedirektør Leif Hovden sa i sin åpningsstale at det har vært fornøyelig å høre om tilbakemeldingene om det flotte samarbeidet mellom arbeidsplassene og kommunen. - Det er inspirerende hva vi som en liten kommune får til, når vi klarer å skape gode hverdager har vi lykkes, sa Hovden. 

Flykningekoordinator Jorunn Amundsen forteller at deltakerne har vært i introprogrammet i ulik tid, noen 3 måneder og noen 6 måneder.  -Uansett betyr praksisperioden mye for det videre livet i kommunen.

Høy kompetanse

Programveileder Berit Anthonsen mente det å være i jobb er kjempeviktig i hverdagen og roste velviljen hun hadde møtt hos bedriftene. - Det som er fantastisk er at de fleste er i jobb. Hun fortalte om kandidater som øvde på norsk grammatikk hver morgen før jobb og at alle har fått praksisplass. Anthonsen ønsket også å takke for året som har vært, både til arbeidsgivere og deltakere.

Programveileder Berit Anthonsen og daglig leder ved Bjørnars Auto Birger Bull. Foto: Stine Rakkenes

Et løft for bedriften

Bjørnars Auto er en av bedriftene som har tatt inn praksiskandidater. Daglig leder Birger Bull hadde bare gode ord å si. - Det er et løft for bedriften og de har høy kompetanse som Norge trenger. Han mente videre at kandidatene han hadde tatt inn var en stor ressurs for bedriften. Bull fortalte om gode arbeidstakere som hadde god arbeidsmoral og kunne varmt anbefale andre bedrifter å satse på kandidater som er i introduksjonsprogram.

Glade lunsjgjester. Foto: Stine Rakkenes
Det bugnet av både ribbe og pinnekjøtt. Foto: Stine Rakkenes

Lunsjen ble avsluttet med tradisjonsrik riskrem før gjestene gikk mette og gode ut i vinterkulden.