Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sollia gård

Nytt stort geitfjøs bygges i Sollia

Linda Solli Sørensen og Ann-Vigdis Solli bygger i disse dager et nytt stort geitfjøs på Sollia gård ved Skogsfjordvatnet.
Utvendig_400x300

Det nye prosjektet baserer seg på to eksisterende familiebruk som slår seg sammen til ett stort familieforetak, og som nå bygger driftsbygning med plass til 300 melkegeiter og 150 kje. Prosjektet har en kostnadsramme på 6,5 mill og en melkekvote på 240 000 liter, og man regner med innflytting og oppstart i løpet av februar.

 

Linda forteller at hun og moren får uvurderlig hjelp av sine ektemenn, Jon-Egil Sørensen og Tormod Solli. De to har stått for all tilrettelegging og sørget for at en solid grunnmur er kommet på plass, slik at innleide snekkere har et godt fundament å bygge den nye driftsbygningen på. Linda håper at litt media dekning om dette prosjektet er positivt med tanke på å få ny giv i geitmelk produksjonen. - Man hører dessverre altfor ofte at geitbruk blir lagt ned og svært sjelden at det startes opp nye. 

 

Saksbehandler i Innovasjon Norge, Wenche Styrvold, er svært fornøyd med tiltaket oppe ved Skogsfjordvatnet. - Departementet har som målsetning å få flere kvinner og ungdom etablert i landbruksnæringen, og å styrke bosetningen i bygdene, og dette prosjektet er i så måte helt i tråd med våre strategier. 

 

På Sollia gård har det vært drevet geitmelk produksjon siden 1975, da av Ruth og Einar Solli. Ann-Vigdis og Linda er 2. og 3. generasjon bønder på dette bruket. I mars / april, når buskap har gjort seg godt kjent i sitt nye hjem, utstyr er testet og driften er kommet godt i gang, vil det bli en ”offisiell” åpning av nyfjøset. Vi kommer tilbake med fyldig dekning av denne begivenheten.

 

Fotograf til reportasjen har vært Robert Robertsen.

 

Hjemmeside under utarbeidelse

 

(Det har versert ”rykter” om at dette er Norges største geitfjøs. Så langt har ingen kunnet bekrefte dette, men vi jobber med saken.)

Innvendig_400x300
På byggeplassen_400x300
Fra venstre: Tormod Solli, Jon-Egil Sørensen og Linda Solli Sørensen.
Utenfor nyfjøset_400x300
Ann-Vigdis, Tormod og Linda_400x300
Fra venstre: Ann-Vigdis Solli, Tormod Solli og Linda Solli Sørensen.
Tips en venn  Skriv ut