På forhånd hadde politikerne lest kunnskapsgrunnlaget, som synliggjør hvilke utfordringer Karlsøysamfunnet står overfor, og som vil legge føringer for den overordnede planleggingen.

Ordfører Mona Benjaminsen åpnet dagen med å takke enhetsleder Anita og kommuneplanlegger Ingvild på plan- og utviklingsavdelingen for arbeidet med å få kunnskapsgrunnlaget på plass. 

Ordfører Mona Benjaminsen. Foto: Stine Rakkenes

 Den erfarne ordføreren mente det er fint å være med i planarbeid som politiker, vi får innsikt i fakta tall, historie og får verktøy for å jobbe oss videre. Det er en fantastisk mulighet til å bruke kunnskapen vi får nå i et lengre perspektiv. Utfordringsbildet er klart, vi er løsningen, slo hun fast.

Kommunedirektør Leif Hovden på sin side minte kommunestyret på hvilket preg de hadde mulighet til å sette på målene for kommunen.

Kommunedirektør Leif Hovden. Foto: Stine Rakkenes

Det var en fokusert gruppe som jobbet intensivt og godt med de tidvis krevende spørsmålene de fikk servert. Det var gode diskusjoner og tanker som ble servert i rommet. De fikk bryne seg på spørsmål som hvordan kommunen skal bli et grønt øyrike- for eksempel en kommune som bidrar til å nå nasjonale mål om klimagassutslipp og i større grad ivaretar naturen, og hvordan kommunen ser ut om 10 år. Andre spørsmål som ble stilt var hvordan kommunen i fremtiden håndtere ekstremvær og en aldrende befolkning, samtidig som det er et godt sted å bo og besøke. 

Kommuneplanlegger Ingvild Aas Ravlum styrte arbeidsverkstedet. Foto: Stine Rakkenes

Flere temaer var kommunestyret samstemte i var viktig, for eksempel rette og nok boliger og god infrastruktur. Andre temaer var det naturligvis uenighet om i tråd med partipolitikken til den enkelte.

Engasjerte politikere i diskusjon. Foto: Stine Rakkenes

 

Engasjerte politikere i diskusjon. Foto: Stine Rakkenes

Enhetsleder for plan og utvikling, Anita Andresen var tydelig fornøyd da hun roste politikerne da alle spørsmålene var svart på.- Dere har jobbet fantastisk godt, kommet med gode tanker og innspill. Resultatene fra det politiske verkstedet vil komme godt med i det videre arbeidet med å legge planer for framtidens Karlsøy.