Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Paintball klubb startet

Stiftelsesmøte på CREDO i går kveld

I går kveld ble et 20 talls fremmøtte på CREDO enige om å stifte Karlsøy Paintball Klubb.
Vigar orienterer_400x300
Vigar orienterer om Paintball.

Klubben skal ledes av følgende styre:

Mario Solli Sørensen, leder

Vigar Thomassen Kirkefjord, nestleder

Alexander Nylund, kasserer

Michelle Lundberg Evensen, sekretær

Victoria Hanssen, varamedlem

Colin Robertson, varamedlem

 

Hva er Paintball?

Paintball oppsto i USA en gang på syttitallet. Paintball er derfor en relativ ny, actionpreget lagsport, der to lag spiller mot hverandre på en bane. Spillet kan varieres i det uendelige, fra lek i skogsterreng til turneringsspill på profesjonelt nivå.

Hovedelementene i spillet er at i hvert av de to lagenes startpunkt, henger det et flagg. Lagets mål er i løpet av en begrenset mengde tid, ta flagget til motstanderen og føre det tilbake til eget startpunkt. Ut over dette finnes det en rekke alternative spillmåter, i grunnen er det egentlig bare fantasien som setter begrensninger.

Markøren skyter, ved hjelp av drivgass, en liten gelatin ball, på størrelse med en klinkekule. Ballen er fylt med et vannløselig fargestoff, ”paint” – derav navnet ”paintball”. Dersom en spiller blir truffet av en slik, uansett hvor, er denne spilleren markert og ute er av spillet denne runden.

Team work er svært viktig, og gruppen får anledning til å teste sin evne til samarbeid og å ta raske beslutninger i stressede situasjoner. I utlandet, bl.a. England, blir paintball regelmessig benyttet i forbindelse med lederutviklingskurs. I USA er paintball den klart hurtigst voksende “idrett”; med sponsorer, TV-dekning, profesjonelle utøvere og nasjonale mesterskap. For 2005 ble det notert over 11 millioner aktive spillere der.

Det beste med Paintball er at det er en lek for alle, uansett kjønn eller alder. Spillene kan legges opp slik at alle får delta like mye, og har like store sjanser uansett markør, erfaring eller fysiske forutsetninger.

Banen til Karlsøy Paintball Klubb er tenkt etablert på et egnet område ovenfor vegen på Lanes, 7 km sør for Hansnes.

I går kveld, etter stiftelsesmøtet, var styret samlet til et kjapt møte, hvor det ble enighet om å møtes igjen mandag kveld. Der skal vedtekter utformes, og budsjett og årsplan sette opp, før et årsmøte skal godkjenne dette. Så sendes nødvendige dokumenter til Brønnøysundregistrene for registrering, før klubben kan få seg en nødvendig bankkonto.

Etter alt dette byråkratiet starter styret med å planlegge innsamlinger og søke på midler for å finansiere dette prosjektet. Hvis det vises engasjement i dette arbeidet mener styret det vil være realistisk å få realisert banen i løpet av forsommeren 2009.

I utgangspunktet er Karlsøy Paintball Klubb et ungdomsprosjekt, hvor det tenkes en nedre aldersgrense på 13 år, men hvor ungdom under 18 år må ha skriftlig tillatelse fra foreldrene. Sikkerhetsreglene i dette spillet er svært strenge og vil inneholde elementer som dette: 

”Godkjent maske beregnet på paintballspill skal benyttes til ENHVER TID. Masken kan kun tas av når en HAR FORLATT spillområdet.

Det er kun tillatt å skyte på aktive spillere. Skyting på eliminerte spillere, dommere eller andre som ikke deltar i spillet er strengt forbudt. Det er kun aktive spillere som har lov til å skyte under spill.”

Publikum_400x300
Et 20 talls fremmøtte viste stor interese.
Styret_400x300
Styret samlet til sitt første møte.
Tips en venn  Skriv ut