Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Øyriket i sentrum

Vellykket dag på Strandtorget

«Øyriket i sentrum» på Strandtorget i Tromsø ble en flott og vellykket markedsføring av aktiviteter fra vårt levende øyrike.

Bull Angus_1000x844

To rekker med festivaltelt, med en scene i midten, preget Strandtorget, midt mellom mer kjente bygg som Nerstranda, Skarven, og, ikke minst, nye og staselige Clarion Hotel. I starten var det smått med gjester, som seg hør og bør på en lørdag formiddag, men etter hvert våknet Tromsø og Øyriket i sentrum fikk sin del av lørdagshandelen.

For i løpet av en to timers periode var det ganske så tettpakket mellom salgs- og info bodene. De aller fleste ville ha en smakebit av de nylig lanserte pølsene spekket med Angus storfekjøtt fra Bull Gård, i Grunnfjord. Videre var spekekjøtt av geit fra Vang Gård, også i Grunnfjord, et populært smaksobjekt. Ved siden av disse to solgte Svein-Egil Haugen villsauskinn fra sin gård på Karlsøya. Sollia samdrift hadde med seg noen små geitekillinger fra gården ved Skogsfjordvatnet. Et populært innslag. 

Vi fikk med oss at også Reinøy Sjømat sin stand, med en rekke av sine gode fiskeprodukter, var mye besøkt, og ved siden av gikk Lerøy sine brett med delikate smaksprøver av sushi produkter som «varmt hvetebrød». Og enda lengre inn i teltet sto det kø for å få kjøpt de velsmakende vårrullene til Ning Solli fra Skogsfjordvatnet.

Helt inne, og til høyre, luktet det villmark av bålpannen til Karlsøy jeger og Fiskerforening. Her hadde lag og foreninger et fellesskap, og foruten KJFF fikk vi med oss Ringvassøy Idrettslag, UL Fremad og Frivillighetssentralen fra Vannareid, UL Start fra Grunnfjord, og Karlsøyfestivalen.

I teltet på venstre siden holdt reiselivsbedriftene til, og i en fargerik og innbydende innpakning orienterte de publikum om hvorfor en tur til Karlsøy kommune er verdt et besøk. Her så vi Troms arcticpelago, Torsvåg havfiske, Hav og Fjell, H. Hoel sjøtransport og Karlsøybuss.

Ved siden av fant vi Dåfjord havfiske, byggmester Toni Jensen, Byggmakker Material og Maling, og Minibolig v/Jan-Øyvind Pedersen. Også Remiks hadde funnet veien til «Øyriket i sentrum, og hadde «Farlig avfall» som tema på sin stand. Og helt inne, fant vi Karlsøy kommune som stilte med kaffe og masse informasjon om vår kjære kommune.

Et stykke ut i arrangementet var det duket for kulturelle innslag, og vi fikk oppleve fire flotte musikknummer av kvartetten Queens fra Hansnes, også kjent fra UKM. Vi fikk se dansekunstner Maya Mi Samuelsen, fra «selve Karlsøya» som hus selv uttalte det, i vakker og grasiøs dans på iskald betong. Svært dyktige Knut W. Wedø fremførte sin helt spesielle musikk på en 15 strengers gitar, og til slutt spilte Emil og Mads fra Karlsøya vakkert og lett henslengt.      

Vi tok oss en prat med koordinator for «Øyriket i sentrum, Zvonko Mitrovic: - Jeg er svært fornøyd med årets arrangement. Mange utstillere med gode produkter, og mye publikum inne på området. Vi har markedsført oss bedre i år og er blitt større.

Vi har vært vitne til en flott markedsføring av aktiviteter fra vårt levende øyrike, og vil gratulere arrangørene, Næringslivets Hus og Karlsøy Næringsforening, med vel utført jobb.

 

Svein-Egil Vang gård_1000x647
Vang gård 2_760x800
Vang gård_696x800
Sollia samdrift_702x800
Reinøy sjømat_1000x952
Reinøys sjømat_1000x694
Lerøy_1000x915
Ning_1000x770
RIL Karlsøyfestiavlen Fremad Frivillighets_1000x796
Reiseliv_1000x470
Reiseliv 2_1000x539
Dåfjord havfiske Tony Jensen Byggtorget Minihus_1000x455
Remiks_1000x927
Karlsøy kommune_1000x511
Queens_1000x404
Maya Mi_1000x1251
Gitarist_1000x918
Emil_1000x734
Øyriket i sentrum_1000x505
Tips en venn  Skriv ut