Karlsøy kommune ønsker å legge til rette for at alle skal kunne bo hjemme så lenge de ønsker det og dette er forsvarlig. De som av helsemessige grunner ikke lengre kan bo hjemme og har behov for mer omsorg, trygghet og sosialt fellesskap kan søke om å få tildelt leilighet i en omsorgsbolig.

 

Karlsøy kommune disponerer 29  omsorgsboliger fordelt med 19 på Hansnes og 10 i Vannvåg. 14 av disse (Karlsøyheimen) er selvstendige leiligheter i et bofellesskap med fellesarealer som kommer i tillegg. 5 av disse Helgøyheimen) er frittstående leiligheter i en rekke. Det er tilrettelagt for at beboere kan tilkalle hjelp hele døgnet. Leilighetene har kjøkken, bad, oppholdsrom og soverom og adgang til felles boder. Møblering må normalt ordnes av leietaker. Mat kan kjøpes fra sykehjemmets kjøkken og vil om ønskelig kunne bringes til leilighetene.

Tildeling av bolig foretas etter individuell behovsvurdering. Søknadsskjema om tildeling av plass er det samme som brukes for å søke andre omsorgstjenester og kan fås fra servicekontoret eller hjemmetjenestene. Nærmere opplysninger fås hos avdelingsleder tlf. 77746077 eller 90721909. Søknader behandles ukentlig av inntaksnemd.

Priser:

  • Leie av omsorgsbolig Karlsøyheimen/helgøyheimen kr. 6.980,- pr. måned + kr. 700,- pr. mnd. for strøm. 
  • Evt. hjemmehjelp og trygghetsalarm betales som om man bor hjemme.
  • Middag kr. 55,-. Ellers kr. 20,- pr. måltid.

Det gis bostøtte etter individuell behovsvurdering og nærmere fastsatte regler. Se informasjon under boligsidene, Husbankens hjemmeside, eller kontakt servicekontoret tlf. 77746000.

I tillegg har kommunen 10 boenheter ved Vannvåg Bo-og servicesenter. Her gjelder samme vilkår som nevnt ovenfor men leiepris er kr. 4.680,-

E-post kan sendes: postmottak@karlsoy.kommune.no