Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Norge.no

Kvalitetsvurdering av offentlige nettsteder

www.karlsoy.kommune.no ble vurdert til fire stjerner av seks mulige, og havnet dermed på 3. plass blant kommunene i Troms.
Topp hjemmesiden_600x121

Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) arbeider med å øke kvaliteten på kommunale og statlige nettsteder. En sentral del av dette arbeidet er den årlige kvalitetsvurderingen av nær 700 statlige og kommunale nettsteder.

                       

I Troms var det bare Dyrøy som fikk toppkarakteren seks stjerner. En gjennomsnittsprosent på 84 når tilgjengelighet, brukertilpasning og nyttig innhold er vurdert sørget for det. Karlsøy fikk en snittprosent på 66, like etter Storfjord med 67, og vi havnet dermed på en tredjeplass. Vi får god score på tilgjengelighet og brukertilpasning, men for lite poeng på nyttig innhold. Dette skyldes først og fremst at en vi, sammen med de fleste kommunene i Troms, mangler en selvbetjeningsportal, noe som Dyrøy har og får poeng for. I 2007 fikk vi fire stjerner med et snitt på 58% og i 2006 tre stjerner med 47%.

 

Etter kåringen i fjor satte vi oss mål om å karre oss opp til en femstjerners plassering. Dette var vi 4 prosent fra å lykkes med. Altså må vi jobbe videre med å utvikle hjemmesiden til å bli et godt serviceredskap for våre innbyggere, og for andre som har behov for kommunens tjenester. Vi vil derfor i 2009 jobbe med en skjemabase som skal gjøre det enklere for publikum å orientere seg i skjemajungelen. Og vi er selvfølelig spent på hva dette kan gi oss av ekstra prosent i neste kåring, og om vi havner sammen med fem stjerners kommunene.    

 

Tips en venn  Skriv ut