Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nasjonale prøver

Karlsøys 8. klassinger best i landet

I dag har prestasjonene fra 8. klassingene i vår kommune hatt god nyhetsdekning i NRK Nordnytt sine radiosendinger. I ettermiddag er det også TV dekning på Nordnytt.
Klassestyrer Ann May Vigdahl_400x300
Klassestyrer Ann May Vigdahl.

- Nasjonale prøver 2008 ble gjennomført i september for alle elever på 5. og 8. trinn. Prøvene skal måle elevenes ferdigheter i lesing på norsk og engelsk og regning.

 

- Hensikten med nasjonale prøver er å gi informasjon om elevenes ferdigheter for å kunne bruke dette i arbeidet med å utvikle opplæringen.

 

- Resultatene fra nasjonale prøver blir presentert ved hjelp av gjennomsnitt, standardavvik (spredning) og som prosentfordeling på en skala med fem nivåer for 8. trinn og tre nivåer for 5. trinn.

 

- Mestringsnivåer Elevene fordeles på de ulike nivåene med utgangspunkt i sin poengsum på prøvene. Til hvert nivå på skalaen følger en kort tekst som beskriver ferdighetene til en typisk elev på nivået.

 

- Gjennomsnitt Viser gjennomsnittlig mestringsnivå for det aktuelle utvalget av elever. Det vil si for fylke, kommune eller skole.

 

- Beregning av gjennomsnitt Gjennomsnittet er beregnet ved å: a) multiplisere antall elever på hvert mestringsnivå med nivånummeret (1-5), og deretter b) summere produktene fra punkt a) og dividere med summen av elever på alle mestringsnivåer.

 

Sammenlignet med Troms fylke, og nasjonalt, har våre elever beste resultat i engelsk lesing, lesing og regning. Den hyggelige statistikken finner du her.

 

Kultur- og oppvekstsjef Arnulf Ingerøyen er svært fornøyd med resultatet og mener at dette kan være en inspirasjon for alle elever i kommunen. Det bør bli kult å gjøre sitt beste på skolen, noe mer kan ingen forlange. I dette tilfellet førte det 8. klassingene helt på norgestoppen. 

 

I går besøkte Nordnytt radio og TV Hansnes skole sin 8. klasse for å gjøre opptak til dagens radio og TV sendinger.

DSCF0602_400x300
Opptakene forberedes.
DSCF0603_400x300
DSCF0604_400x300
DSCF0605_400x300
Tips en venn  Skriv ut