Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline
12. mai kl. 19:24

Isskredfare - Dåfjord vest, Steinnesveien

Vi ønsker å informere dere om en betydelig isskredfare i Dåfjord vest, Steinnesveien område. Våre observasjoner har indikert en høy risiko for isras.

clear

Langsundforbindelsen AS

Anmodning om møte om framdriften i prosjektet

Ordføreren og Langsundforbindelsen AS har anmodet Statens vegvesen og troms fylkeskommune om et møte om status og framdriften i det viktige samferdselsprosjektet.
Langsund_400x266
Langsundet, vakkert på en gråværsdag.

Ordføreren skriver:

Det har de siste ukene kommet signaler fra mange av partiene på Stortinget som går på at man skal sikre et skikkelig løft i bevilgningene til samferdsel.  Dette betyr mest sannsynlig at det kommer betydelige økninger i rammene i Nasjonal Transportplan 2010 - 2019.

 

Karlsøy kommune startet i 1986 arbeidet med å realisere internvegene i Karlsøy.  Første prioritet i dette arbeidet var fast forbindelse mellom Ringvassøya og Reinøya med tilhørende flytting av fergeleiet på Reinøya og nedkorting av riksvegfergesambandet til Vannøya.

 

Fylkestinget i Troms har siden den gang gitt prosjektet i Karlsøy høy prioritet.  Kommunedelplanen for Rv 863 Langsundforbindelsen ble vedtatt i 2005, og senere justert i 2007 i samsvar med anbefalingene fra Statens Vegvesen.

 

Det som nå gjenstår planleggingsmessig er følgende:

 

                         * Reguleringsplanen

                         * Finansieringsplanen

                         * Bevilgninger over Nasjonal Transportplan

 

Karlsøy kommune og Langsundforbindelsen AS ber nå om møte med ledelsen i Statens Vegvesen og Troms fylkeskommune, hvor vi i fellesskap oppdatere status i prosjektet.

 

Vi minner om at Statens Vegvesen tidligere i år har lovd at reguleringsplanarbeidet skal igangsettes i 2008.  Videre viser vi til skisse til finansieringsplan for prosjektet som Statens Vegvesen presenterte tidligere i 2008.

 

Det er viktig at planleggingen for Rv 863 Langsundforbindelsen sluttføres slik at prosjektet er klart for realisering når forventede bevilgninger snar kommer.  Dette kan kun skje ved at reguleringsplanarbeidet gjennomføres og finansieringsplanen behandles av Karlsøy kommune, Troms fylkeskommune og Statens Vegvesen.

 

Vi ber om at møtet avholdes så tidlig som mulig i oktober d.å.  Jeg vil de nærmeste dagene ta direkte kontakt med regionvegsjefen og fylkesrådslederen med forslag til alternative møtedatoer.”

 

Tips en venn  Skriv ut