Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kulturprisen 2002

Kulturprisen for året 2002 ble tildelt U/L Fremad på Helgøy



kulturprisen  Kulturprisen 2002 ble i møte i Kultur- og oppvekstutvalget til delt ungdomslaget på Helgøya, U/L "Fremad". Kulturprisen, som består av en gavesjekk på kr 10.000,-, dekkes med en halvpart av Karlsøy kommune og en halvpart av Sparebanken Nord-Norge. Videre får prisvinneren utdelt et flott diplom. ***** Lederen i Kultur- og oppvekstutvalget, Linda Myrseth, foresto prisutdelingen under en høytidelig tilstelning på Hansnes Kro i går. Utvalgslederens tale kommer her: "Kjære U/L”Fremad” v/Odd Harry Olsen og andre fremmøtte.

Helgøya er en fraflyttet plass. Mange øyer og bygder i Nord Norge er fraflyttet. Bare tomme grå hus står igjen. Hus som står til nedfalls, med glassløse vinduer. Men slik er det ikke på Helgøya. Der har folk tatt vare på husene sine, der bruker de dem til rekreasjon og fritid. På den måten holder de minnene om den tida som er gått levende, ikke bare for seg selv, men også for oss andre. De skaper et miljø, der et forsamlingshus blir et naturlig element. Som det jo også var før i tiden.

Ungdomslaget på øya har på dugnad restaurert det gamle ungdomshuset og bygd et nytt tilbygg. I sommer hadde de stor åpningsfest, der de fikk huset skikkelig innvidd. Da var det masse folk både fra Karlsøy kommune og utenfor kommunegrensa på besøk. Helgøy har vært et kirkested og et handelssentrum helt fra den tid da ”Helgøykongen” regjerte sitt øyrike. Ei vakker, gammel og ærværdig kirke står der ute. Ungdomslaget har med dugnad også tatt vare på området rundt kirka og kirkegården. Slik tar dem vare på arven og kunnskapen fra tidligere generasjoners måte å leve på. Dem bidrar også til Karlsøy kommunes valgspråk: ”Et levende øyrike” (så ikke minnet om det går tapt i vårt travle og teknologiske tid.) Vi gratulerer med prisen og ønsker lykke til videre med arbeidet."
Tips en venn  Skriv ut