Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Konkursen på Vannøya

Interpellasjon fra Knut-Werner Hansen

Kan Troms fylkeskommune bidra til å få drift på anleggene i Karlsøy? Fiskekjøpernes forening advarer mot særordning !
Klippfisktørkeriet_400x266
Klippfisktørkeriet, sentralfryselageret og saltlageret.

Fylkestingsrepresentant for Ap, og Karlsøyværing, Knut-Werner Hansen har levert inn en interpellasjon til Fylkestinget med konkrete spørsmål til fylkesråden: Hva kan Fylkesråden gjøre for å bidra til å få drift i anleggene i Karlsøy?Har den offentlige verktøykassa totalt sett relevante verktøy for å takle slike situasjoner?

 

Fylkesråd for kultur- og næring Pia Svensgaard sier i sitt svar at Fylkeskommunen er innstilt på å holde tett dialog med Karlsøy kommune, Innovasjon Norge og NAV for å se hva ”vi i fellesskap med det øvrige offentlige virkemiddelapparatet kan bidra med for å lette situasjonen etter konkursen i GPG-konsernet.” 

 

I Fylkesrådens svar nevnes at Troms fylkeskommune nylig har fått oppdatert rapporten ”Tromskommunene - indikator for omstillingsutfordringer 2008”, og der er Karlsøy er en av kommunene i Troms som har de største utfordringene knyttet til sysselsetting/næringsliv, yrkesdeltaking, kompetanse i arbeidstyrken, befolkningsstruktur, sosioøkonomiske forhold og kommunal økonomi.

 

På hjemmesiden til Fiskekjøpernes Forening kan vi lese at styret ikke vil akseptere at Karlsøybruket AS får noen form for særbehandling som i neste omgang går ut over bransjen som helhet. Styreleder i Fiskekjøpernes Forening Steinar Eliassen, administrerende direktør i Nordfra AS. Nordfra AS er moderselskap for Nordvågen ASTorsvågbruketLofitorsk AS og Nordfra Eksport AS.

 

Også hjemmesiden til Fiskeribladet Fiskaren har fokus på saken. 

Tips en venn  Skriv ut