Vigdis informerer_400x266
Ledende helsesøster Vigdis Henriksen informerer om vaksinering mot svineinfluensa.

- Hvem blir prioritert videre etter at risikogruppene? Mange kommuner har prioritert barna først og gjort det slik at helsepersonell reiser rundt og vaksinerer på barnehager og skoler. Hva gjør vi? Nårtid blir neste vaksinering?

 

Ledende helsesøster Vigdis Henriksen orienterte: Kommunen vet ikke nåtid neste forsendelse med vaksine kommer, men kanskje i løpet av neste uke. Da vil helsestasjonen starte med de minste og dra ut og vaksinere på skolene, og samtidig vaksinere foreldre og lærere. Det vil bli sendt ut brev til foreldrene om dette. Det vil og bli sendt ut brev til våre videregående elever for å få koordinert vaksinering av disse. Etter dette regner helsestasjonen å ha brukt opp de 500 neste dosene og kommunen har da fått vaksinert 1000 personer. Man håper å ha vaksinert hele kommunens befolkning før årsskiftet.

 

Det er så langt ikke konstatert svineinfluensa i Karlsøy kommune. Legene har testet flere pasienter men med negativt resultat, men helsetjenesten anbefaler allikevel alle å ta denne vaksinen.

 

Det vil bli informert på hjemmesiden og hengt opp plakater om den videre vaksineringen.