Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kommunestyremøte

Eiendomsskatten senkes med 1 promille

Samtlige partier var enige om å senke eiendomsavgiften med 1 promille, og at dette bare er starten på fjerning av hele den kontroversielle avgiften.
Panelet_400x266
Panelet som holder orden på debattanter og vedtak.

For å møte koalisjonen Kp, Sp, SV og Reinøylista har Frp og Ap startet et samarbeid. 

 

- Dette er et historisk øyeblikk. For første gang i moderne tid legger Frp frem et felles budsjettforslag med Karlsøy Ap.

 

Det sa Bjørn Lian etter at han la frem et felles forslag fra Frp og Ap. Partiene står langt fra hverandre, men i praktisk politikk er vi enige på mange områder. - Vi trekker derfor vårt første forslag. Ved å samarbeide med Ap får vi i alle fall gjennom noe av vår politikk i stedet for å tape alt.

 

Elisabeth Johansen trakk også Ap sitt tidligere forslag.

 

Etter gruppemøter, og en lang og opphetet debatt, ble det gjort vedtak i budsjettsaken. Vedtaket blir lagt ut så snart det er ferdigskrevet.

 

Imidlertid legger vi ut de punktene som til slutt fellesskapet Frp og Ap la frem, som og ble vedtatt i avstemnningen, og som legges inn i budsjettet.

 

Vannavgiften økes med 5%. Kostnadene dekkes ved nye abonnenter.

 

Nye tiltak:

Reduksjon av eiendomsskatten med 1 promille

+ kr    930 000,-

Styrking ansvar 255 Idrett med kr

+ kr      50 000,-

Styrking ansvar 258 Andre kulturformål

+ kr      50 000,-

Tenning av eksisterende PCB frie veilys

+ kr      50 000,-

Sum

= kr 1 080 000,-

Inndekning

Renteutvikling

- kr     820 000,-

Innsparing strømutgifter ved utskifting til PCB frie armatur og reduksjon på eiendomsdrift

- kr       90 000,-

Innsparing drift skole / barnehage ansvar 211, 212, 213, 271, 272, 273, 275, 276

- kr     120 000,-

Den vakante stillingen i teknisk etat lyses ikke ut

- kr     180 000,-

Sum

= kr 1 210 000,-

Avsetning disposisjonsfond

- kr     130 000,-

Sum

= kr 1 080 000,-

Vi legger ut noen klipp fra debatten:

 

Hanny Ditlefsen (Reinøylista) er svært skuffet over hvor lite spenstig forslaget fra de to partiene er. Her har man ikke tatt høyde for å gi særlig mye til trivselsfaktorer i bygdene innenfor forskjellige kulturtiltak.

 

Freddy Mikkelsen (Sp) konstaterer en nye politiske situasjonen i kommunen. Samarbeidet fører til at den konstruktive debatten blir tauset i hjel, og det er synd. Representantene orker ikke å yte i debatten, blir enige på kammeret og ønsker ikke å delta i debatten. 

 

Svein- Egil Haugen (SV): Håpet at målsetningen for kommunestyret var å få lagt den splittelsen som vi ser på Vannøya bak oss ved å si at vi ikke ønsker å gjennomføre skolesammenslåingen. Det er kun prestisje og stahet i saken og det er uklok politikk. - Dere har ansvar for å rydde opp i de sårene som er laget der ute. Slutt vær så hovmodig og så sikker på at bare dere har rett.

 

Utover dette raste debatten. Frp beskylte Karlsøyfestivalen for å være anarkistisk ved å støtte opp om miljøer som ikke ønsket å forholde seg til demokratiet. Dette ønsket selvsagt ikke festivaldirektør Haugen å la stå uimotsagt, og ble så pass personlig at han brukte betegnelsen ”sokneprest Lian” i sitt tilsvar. Etter mye om og men, og en opphisset ordveksling, ble begge debattantene etter hvert seriøse politikere og beklaget egentlig de uhøvelige elementene i debatten.

Skredsikring, skoledebatt, kulturformål, kunstgressbane, varslingssystem, språkbruk, ble alt sammen gjenstand for en lang og omfattende debatt, til tross for at de to nevnte tidligere arge motstanderne nå fremstår som perlevenner, og som tidlig hadde bestemt seg for et samarbeid for å sikre seg flertallet i avstemningen.

Tips en venn  Skriv ut